Veien mot Norway Open 2012

Ett år er gått siden vi fulgte en mengde jenter på deres vei mot NM i bodyfitness. Vi går i gang i år igjen med en ny gruppe jenter, og flere spennende grener.

Fitness er i vinden som aldri før. I fjor fulgte vi 7 jenter fra Trondheim på deres vei mot NM i bodyfitness, og den artikkelserien ble en av våre mest leste. Vi gjentar suksessen i år også, bare med enda flere utøvere med denne gangen, og vi tar også med jenter som trener mot athletic fitness og den helt nye sporten bikini fitness.

Grenene vi skal følge

Bikini Fitness

Bikini Fitness Arnold 2012

Bikini fitness er helt nytt i Norge, og vil kunne ses for første gang på Norway Open i Trondheim den 29. september. Det er en gren hvor jentene er litt mindre muskuløse enn i de andre fitnessgrenene, og hvor de poserer litt annerledes. Kritikerne vil kanskje kalle det utfordrende, men jeg vil heller kalle det feminint. Grenen kan minne litt om en missekåring med muskler (på en positiv måte), og jentene som deltar representerer et fint kroppsideal som mange kan strekke seg etter hvis de legger ned en god innsats i styrkesalen. Vi skal i en senere artikkel komme tilbake med en nærmere beskrivelse av nettopp denne grenen.

Bodyfitness

Bodyfitness er nok mer kjent for de fleste. Her er en presentasjon av sporten skrevet av Nordisk mester Kristine Weber: Dette er Bodyfitness.

En av jentene vi fulgte i fjorårets serie var Nora Sivertsen Mathisen, og hun skal være med i høst også, i nettopp bodyfitness, og hun har i år med seg verdifull erfaring fra fjorårets konkurranser.

Athletic Fitness

Den tredje grenen, athletic fitness, kan kanskje best beskrives som en kombinasjon av bodyfitness og fysiske tester, hvor utseendet på fysikken teller 50%, og de fysiske testene teller det resterende.

Dette er de fysiske testene i år er:

  • Maks antall dips
  • Maks antall pull-ups
  • 1000 meter roing på tid (Consept 2-maskin)
Her er det ett bilde fra Stavanger Open 2011 av Nora Sivertsen Mathisen hvor hun kom på 3 plass klassen-163 kg.

Her er det et bilde fra Stavanger Open 2011 av Nora Sivertsen Mathisen hvor hun kom på 3 plass klassen -163cm.

Trening og Formsjekk

Uansett gren kreves det hardt arbeid med hard trening og fokus på riktig kosthold for å komme i konkurranseform, og vi skal være med jentene både på formsjekker med coachen sin, på trening, og når de øver på poseringer fremover, for å se hva det er de gjør for nå målet sitt. I tillegg skal vi ha bilder og artikler av fremgangen deres, og selvfølgelig intervjuer med flere av deltagerne. Noen av de som skal delta har også opprettet egen blogg slik at de som ønsker kan også følge dem der.

«Strong is the new skinny»

Bodyfitness har gått fra å være en relativt ukjent sportsgren til å bli allment kjent. Coach Gunnar Strand Jacobsen ved Kaliber Gym i Trondheim har merket en stor pågang fra jenter som ønsker å stille denne høsten sammenlignet med i fjor. Han har måttet takket nei til flere som har ønsket hjelp av han for å konkurrere til høsten. Nå er det et team på rundt 30 stykker han hjelper frem mot høstens konkurranser, og det er nettopp mange av disse vi skal følge mot Norway Open.

Tre motiverte jenter, Marie, Nora og Tonje

Tre motiverte jenter: Marie, Nora og Tonje.

May-Britt Fløan

May-Britt Fløan

Les også serien fra i fjor

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.