Studie: De som trener på studio har høyere livskvalitet

En ny studie viser at de som trener regelmessig på treningsstudio har høyere livskvalitet.

trening2

Å trene jevnlig på et treningsstudio kan gi økt livskvalitet og velvære. Dette er funnene i en ettårig amerikansk studie som undersøkte forholdet mellom endring i livskvalitet og bruken av treningsstudio i løpet av en tolvmåneders periode.

Undersøkelsen inkluderte over 1100 medlemmer på et treningsstudio med en snittsalder på 39 år. Deltagerne ble delt inn i fire grupper ut fra hvor ofte de trente på treningsstudio. Deltagerne måtte svare på et spørreskjema ved studiens start og slutt. Forskerne så en økning i livskvaliteten blant de som trente ofte (2-3 ganger per uke), mens det motsatte for de som trente sjeldnere (en gang per fjortende dag).

At man er ofte på trening kan selvsagt være et symptom på at man har det bra (og visa verca), men at man får det bedre med seg selv ved å trene og være sosial med andre mennesker, er ikke så overraskende. På samme måte vil de som har en stressende hverdag, som kanskje har det økonomisk trangt osv, ikke har den samme motivasjonen og lysten til å trene på et treningssenter.

Referanser

  1. Am J Health Promot. 2013 Feb 11. Is usage of a wellness center associated with improved quality of life? Clark MM, Jenkins SM, Limoges KA, Hagen PT, Lackore KA, Harris AM, Werneburg BL, Warren BA, Olsen KD.
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.