Fakta: Ikke alltid riktig å gå ned i vekt

Gang på gang hører jeg om tynne jenter som tror at de kommer i bedre form av å gå ned i vekt.

slankeseg

Du tar feil om du tror at det eneste som forhindrer deg å være lykkelig er tallet på baderomsvekten. Det virker kanskje logisk når du om morgenen står foran speilet på badet, presser frem skuldrene og skyver magen så langt ut du klarer.

For en del vil det kanskje hjelpe å gå ned i vekt, men det gjelder på langt nær alle. Langt flere enn du tror gjør faktisk en stor tabbe når de går ned i vekt. Selv om målet er en slankere og strammere kropp kan faktisk videre vektnedgang sabotere målet.

Tynne jenter, vektnedgang og sixpack

Du ser kanskje ikke på deg selv som tynn, men hvis du ifølge venner, kroppsmasseindeksen og buksestørrelsen er i nedre sjikt, så stemmer det nok. Du mener kanskje selv at det eneste som kan få deg i form er å gå ned i vekt, for du vil tross alt ha bort fettet, men det er sjeldent noen god idé.

Kroppen vår har en grense for hva den vil finne seg i. Lite mat, mye trening, kanskje fravær av menstruasjon er ingen optimal situasjon for kroppen din. Dette er en situasjon hvor kroppen ikke trives i og den vil prøve å sende signaler til deg om at du bør bli en lagspiller. Den responderer med å lagre mer vann og reduserer mengden fett som forbrennes. Du får mindre energi, blir mer sulten og sover dårligere.

Fakta: Tynne mennesker kommer ikke i form av å slanke seg.

Usikker på om det gjelder deg?

En regel som jeg har brukt en del ganger og som fungerer er at du ikke bør veie mindre enn høyden din i centimeter minus 110. Dette er en slags nedre grense, men er selvsagt ikke ufravikelig. Naturlig tynne mennesker kan falle under denne. Men, det kan likevel være et fint utgangspunkt i at du ikke bør veie mindre enn dette, og hvis du gjør det – bør du heller tenke at maten gjør at du kan prestere bedre på trening.

Det høres kanskje ulogisk ut at det hjelper å gå opp i vekt når man vil komme i bedre form, men  det fungerer faktisk.

fatvsmuscle 280x230Når en tynn person begynner å spise litt mer, skjer det en rekke spennende ting. Hormonene vil spille på lag med deg, kroppen vil øke forbrenningen av fett, du vil bygge muskler raskere, og du vil kunne føle deg bedre, fordi kroppen får dekt behovet sitt for næringsstoffer.

Fordelen med muskler er at de tar mindre plass enn fett. Så selv om du har gått opp 1-2-3-4-5 kilo kan du faktisk se mindre ut. Dette er mulig fordi muskler har høyere massetetthet enn fett.

Hvis du likevel velger å ignorere hva som er det beste og smarteste, vil jeg at du skal være klar over hvordan kroppen vil reagere på videre vektnedgang.

7 ting kroppen gjør for å motarbeide deg

En underernært kropp utsettes for mye stress, restituerer seg dårligere og kan komme i ubalanse på mange måter. Det hjelper egentlig ikke hva du selv mener og tror om saken, om kroppen din mener noe annet.

Resultatet er at den vil jobbe i mot deg, med nebb og klør og alt den har. Dette skjer gjennom sju prosesser:

 • Du reduserer forbrenningen din.
 • Du bruker mindre energi på å bevege kroppen.
 • Du blir slapp, trøtt og uopplagt. Dette fører til at du beveger deg mindre.
 • Du får større appetitt, vil få sug etter spesielle matvarer og vil overspise oftere.
 • Du forstyrrer det hormonelle miljøet slik at du får mindre muskler og mer fett.
 • Du stresser kroppen din, resultatet blir dårligere restitusjon.
 • Du forstyrrer balansen og mengden signalsubstanser i hjernen (disse gjør deg glad og fornøyd).

Summen av disse forandringene er både alvorlige og svært negative. Resultatet er ikke at det er umulig å gå ned i vekt. Resultatet er at du aldri vil bli fornøyd. Du må regne med at fettprosenten stiger samtidig som din egen selvfølelse blir mye dårligere.

Så hva gjør du?

4 tips til alle lettvektere

Mange slanker seg på feil måte. En av årsakene er at fokuset ligger på kroppsvekt og ikke fettprosent. Når du lar kroppsvekten diktere fremgangen din, er du dømt til å mislykkes.

Tynne mennesker bør prioritere å bygge muskler, slik at kroppsfasongen både blir mindre, samtidig som fettprosenten reduseres. Dette er en en prosess som er effektiv så lenge du får i deg nok mat og for all del ikke går ned i vekt. En vektoppgang på 1-2 kilo i uken kan være en bra pekepinne.

Her får du uansett 4 gode tips. 

 1. Bli mye sterkere: Styrketrening og økt styrke er viktig for å bygge muskler, gjøre deg slankere og stramme opp. Det holder ikke å være innom treningsstudioet, du må vite hva du holder på med. Les derfor vår Nybegynnerguide om styrketrening.
 2. Spis mer mat: Lite mat og mye trening gjør kroppen stresset og lite mottagelig for ønskene dine. Øk matinntaket gradvis, slik at du gir kroppen din næringsstoffer til å leve, fungere i hverdagen og respondere på treningen.
 3. Få i deg nok protein: 1,2 – 1,5 gram protein pr kg kroppsvekt påser at du gir kroppen din nok material til å bygge muskler. Klarer du å bygge to til tre kilo muskler, kan det bety så mye som 10 prosent høyere hvileforbrenning. En fordel med protein er at det også gir deg bedre metthetsfølelse.
 4. Få i deg omega-3: Et par spiseskjeer med maritim omega-3 eller fet fisk 2-3 ganger i uken er viktig for å dekke behovet for de livsnødvendige omega-3 fettsyrene. Noen studier peker på at omega-3 kan øke fettforbrenningen og gjør at du raskere bygger muskler.

Er du usikker på hva du egentlig burde gjøre hvis målet er å se bedre ut? Spør i forumet

Likte du saken? Del den med andre!

62 svar

Vi oppfordrer alle til å delta aktivt i diskusjonene på bloggen, uansett kunnskapsnivå. Her er det fritt frem å komme med personlige meninger, tips, observasjoner, faglig prat, stille spørsmål, eller rett og slett si man likte artikkelen.

Spørsmål som ikke er relatert til artikkelen anbefaler vi at du får hjelp med i forumet.

 1. 1
  kristine

  Synes det var en grei artikkel, men at du kanskje bør være litt forsiktig med den «tommelfingerregelen» på vekt? Det er jo så individuelt. Selv er jeg knapt 168 cm og veier 65 kg. I følge regelen din veier jeg da for mye, men jeg har en fettprosent på 20,3…

  • 2
   Victoria

   På meg stemte faktisk den regelen hans perfekt. Kjenner meg en del igjen i denne artikkelen også, bortsett fra at jeg vil ikke bli tynnere…Jeg vil ned i fettprosent. Tror jeg kanskje har funnet gåten nå, farvel til hvetemel ; )

  • 3
   Knut

   han nevnte nedre sjikt da, så du bør ikke veie mindre enn dette. om du veier rundt der eller noe mer er det nok ingen problem, spesielt ikke om fettprosenten din tilsier at du er der du vil=)

 2. 4

  Legg merke til at jeg skrev minimumsanbefaling. Du veier derfor ikke for mye. Jeg fraråder derimot de fleste å veie noe MINDRE enn «høyde i centimeter minus 110″.

 3. 7
  Beiarpia

  syns dette stemmer bra med det jeg selv føler, ifølge dette blir min minstevekt 73,5 kg og håper å komme ned på 78 kg :)

 4. 8
  HannaS

  Kan jo se for seg en veldig lav person på 120cm, er vel i minste laget å ligge på 10kg! Må jo nesten regne med livsviktige ting også, som vekten av skjelett, vann, involler osv :P Så den pekepinnen at det er fra 160-175cm hørtes reelt ut! :) Også det at det er et _minimum_! Liker oppfordringen til styrketrening her!

  • 9

   Ja, det er en generell anbefaling relatert til minimum kroppsvekt for å opprettholde fasong. Den er myntet på slankeivrige jenter som drar den litt for langt :-)

 5. 10
  Evy

  Ja, men du er uklar i artikkelen i forhold til begrepene som idealvekt og minimumvekt. Det er to forskjellige ting.

 6. 12
  Innebandy

  Før var tommelfingerregelen at var du 160 var del ideelle vekta 60 kilo. Men dette forandrer seg med tidene. Dette var jo 80 tallet. Nå skal vel idealen være slank. Synd :-(

 7. 14
  Synnøve Vereide

  God artikkel, for øvrig, men dersom jeg hadde nådd «minstevekten» min på 47 kg, hadde jeg sett ut som et vrak :p Alt av pupper og former fordufter dersom jeg kommer under 55, så den regelen gjelder neppe for min del :p

 8. 16
  Evy

  Artikkelen er mye bedre og klarere nå, etter korrigering :)

 9. 18
  Karla

  I loved the article.Makes very much sense for me! I am 1,60 and my weight goes from 50 to 53 depending in how much strength training I’m doing.I was sick for 2 weeks and was eating only 1 meal per day.I was back training last night and I am now 49kg.I don’t look bad,but I looked better when I was 53! My first week sick my stomach was flat and I noticed that for some reason the muscles was showing more.Second week my stomach was a bit more «fat» and the muscles practically gone.Fortunatelly I out myself together in the weekend and went back eating and training.

 10. 19
  Kvinne

  Litt enig med Kristine der, selv om det for meg er helt motsatt. Jeg burde isåfall veid 5-7 kilo mer, men har de siste 7 årene (siden jeg var ferdig utvokst) hatt en nærmest 100% stabil vekt. Dette til tross for varierende perioder med og uten trening (vi snakker år av hver periode), og jeg legger på meg minimalt under utskeielser ved høytider osv, rett og slett på grunn av naturlig høy forbrenning. Når jeg trener spiser jeg mer, men jeg spiser alltid nok og er mye mer fokusert på å få i meg nok mat enn motsatt. Jeg har enkelt og greit den vekten som er helt naturlig for meg. Kroppen min er sterk, utholdende og hurtig. Skulle dette vært 7 kilo muskler utenpå en allerede ganske greit trent kropp, eller 7 kilo fett? Tro meg, jeg hadde enten sett ut som en bodybuilder, eller vært tykk, rett og slett fordi kroppen min har smal beinbygning. Forholdet er avhengig av mange faktorer. Dette er utrolig individuelt og noe du bør være forsiktig med å ta opp…

  • 20

   Problemet med at veldig mange jenter slanker seg ned til sykelig lav kroppsvekt er såpass reelt OG problematisk at jeg mener at man i aller høyeste grad bør sette dette på dagsorden.

   I motsetning til hva enkelte tolker det som er det her snakk om en anbefaling. Det vil alltid være individer som faller utenfor denne anbefalingen – dette gjelder spesielt naturlig tynne jenter og jenter med mye muskler.

   Men så var den heller ikke myntet på disse jentene. Saken handler tross alt om jenter som slanker seg ned til «lettvektervekt». Skal man diskutere saken må man ikke forandre de vesentlige premissene.

  • 21
   Kvinne

   Først og fremst forstår jeg poenget ditt her, og vi er enige; ikke alle jenter er naturlig tynne, og disse bør overhodet heller ikke forsøke å bli det.

   Men heller ikke da kan du snakke om en konkret minimumsvekt. Se for eksempel for deg en jente i tenårene/begynnelsen av tyveårene som har vært inaktiv stort sett hele livet, og spist usunt, som veier noen kilo over det du kategoriserer som minumumsvekt. Med trening et par ganger i uka og omlegging til et sunnere kosthold ville denne personen lett kunne havnet under minimumsgrensen, om så for første gang. Ville heller operert uten denne. Jeg pleier selv å si at når man har lagt om til en livsstil med moderat trening + sunt kosthold, vil vekten etterhvert gradvis falle tilbake til naturlig nivå uten at man trenger å tenke mer på nøyaktig hva den vekten skal være. Ellers et fint innlegg, og bra du setter fokus på dette.

 11. 22

  Jeg ligger akkurat på minimumsanbefalingen. Har gått opp 8 kg, skal opp mer,men fokuserer nå også på å droppe litt i fettprosent mens jeg bygger.

  Bra artkkel:D Mange som bør lese denne ordentlig :D

 12. 23
  Marte

  Bra artikkel! Jeg driver og slanker meg litt for tiden siden jeg har gått opp noen kilo de siste årene. Men altså ikke noe storslanking. Så jeg tar det med ro og konsentrerer på trening først og fremst (+litt sunere matvaner). Jeg er snart nådd minimumsanbefalingen også. Men mitt problem er at kroppen ikkke legger på seg gjevnt. Det er rompa som alltid får på seg ekstrakiloene. Nå er jeg gått ned noen kiloer og begynner å bli fornøyd med alt bortsett fra bakdelen. Så hvordan bør man gå frem da for å ikke gå ned så mye mer i vekt men samtidig stramme opp/minske på rompa? Jeg ser for meg svaret nok sikkert er styrketrening,men jeg vil gjerne høre fra noen som har peiling :-)

  • 24
   gul_krakk

   Såvidt jeg veit så er det ikke mulig å punktslanke kroppen. Når du går opp eller ned i vekt vil kroppskomposisjonen din være rimelig lik hele tiden. En slanket kropp er bare en lettere variant av den tykkere. Så ja, løsningen her vil være trening. Tunge løft gjør underverker for kroppen. Hvis du har råd til det så vil jeg anbefale deg å melde deg inn i et treningsstudio, samt betale for et par timer med en PT.

  • 25
   gul_krakk

   Takk for fin artikkel! Å ha en veiledende norm for minimumsvekt er ikke dumt, det er lett å se seg blind på sin egen kropp.

 13. 26
  Anette

  Er det for mye med 173g protein, for ei på 174 og 62 kg? Når målet er redusert fett%..

 14. 28
  Helle Østeraas

  Denne likte jeg kjempegodt. En del som har misforstått det du har skrevet ser jeg, og det er jo synd for dem. Håper de leser artikkelen en gang til! :) Jeg har drevet å spist altfor lite nå for å gå raskt ned, samtidig som jeg har trent styrke 3 ganger i uka. Har på kort tid vært syk to ganger, så det kan jo ikke være bra. Nå skal mitt hovedfokus legges på treningen framover! Flott artikkel! :)

  • 30

   Den baserer seg primært på empiri. Dvs, praktiske erfaringer. Regelen er laget for tynne jenter som skal slanke seg. Den passer defor ikke for jenter med mye muskler, eller jenter som ikke er på diett.

   Det vil alltid være unntak fra regelen, men for de fleste vil den passe veldig bra som minimumsanbefaling. Er man under minimumsanbefalingen vil de fleste ha godt av å legge på seg og bygge litt muskler.

 15. 31
  Morten

  Kan man spise for mye protein, når man slanker seg? Jeg mener, finnes det noen tommelfingerregel her? Karbo kan jo bli til fett om det er overskuddsenergi, mens protein jo ikke har den muligheten. Er det kun bortkastede penger, eller kan det bremse, eventuelt trigge vektnedgang med «for mye» protein (3-4 g pr kg kroppsvekt)?

  • 32
   Marte My

   Proteiner kan også omdannes til fett, det er simpel ernæringslære. Spiser du for mye kalorier, uansett om det er fra proteiner, fett eller karbohydrater, vil kroppen lagre det som fett. Fordelen med å spise proteiner er at det skaper en metthetsfølelse, og det da er mindre sjanse for at man spiser for mye. 3-4 g protein pr kg er penger i dass.

 16. 33
  espen

  Morten: Man trenger et visst antall både fett og karbohydrater. Spiser du så mye protein at du ikke får i deg nok av disse stoffene, vil du per definisjon spise for mye protein. Eller for å snu det andre veien, spiser du over anbefalt kcal, selv om det er primært protein, vil du fremdeles spise for mye.

 17. 34
  marima

  Vekten min svarer til høyde minus 120 men jeg er frisk og rask. Springer 20 km på undr 1:40 og løfter 80 i mark. Ikke alle tynne lever på vann og gulrot. Noen av oss ER slik.. Ikke gøy å få inntrykk av at «alle» mener du er for tynn

 18. 35
  Monika

  Syns denne stemmer veldig bra:) Jeg er selv 172 cm og veier 62 kg. Som jenter flest har/hadde jeg alltid lyst å bli tynnere, men jeg har nå innsett at jeg faktisk er slank nok og konsentrerer meg heller om styrketrening og å spise nok. Men; kjenner ei som veier akkurat det samme som meg og er akkurat like høy. Hun har derimot mindre muskler enn meg og mesteparten av fettet samlet på magen. Hun kunne sikkert hatt godt av å gå ned noen kg, sånn for utseendets skyld. Så lik vekt kan se veldig forskjell ut på folk. Likevel, det er en god tommelfingerregel! Tror de fleste kropper hadde sett mye bedre ut med styrketrening fremfor slanking og kilofokusering!

 19. 36

  God og lettforståelig artikkel! :)

 20. 37
  Stine

  Denne artikkelen trengte jeg! Tusen takk, Robert.

 21. 38
  Seline

  Så betyr det at hvis jeg er 177 cm høy, og veier 61 kg, er jeg da 6 kg under minimumsvekta? Altså, jeg er ikke så tynn! Men hva er proteiner godt for? Jeg har visst alt for lite proteininntak.. Tips til hva jeg kan spise med masse proteiner?

 22. 40
  jente17

  Hei. Er en jente på 17 år, høyde ca 168cm, vekt ca 54kg. Har ganske smal overkropp, og større lår/rumpe. Såkalt pæreform. Hva kan jeg gjøre for å minske lårene litt og stramme de opp på innsiden? Samtidig legge på meg litt på overkroppen?

 23. Pingback: PSMF - Den sunneste ekstremdietten - Fitnessbloggen

 24. 41
  Marte My

  At protein øker forbrenningen har jeg aldri sett noen som helst beviser på, og jeg studerer ernæring. Ser gjerne noen kilder på det utsagnet :)

  • 42
   Anne Berit Myrland

   Kroppen bruker mer energi på å forbrenne 1 gram protein i forhold til 1 gram karbohydrat. Jeg antar det er det som menes her. :)

 25. 43
  Caroline Kjøsnes Fagerli

  Jeg er vel ca 160 høy og sist jeg sjekket vekta, lå den på 59-60kg. Er det midt på treet/helt passe eller for mye? Har funnet ut at jeg har Kukerundtsyndrom, og vil endre på hele sulamitten. Men det som ser ut til å være dørstokkmila nå, er å ha et program å følge… Flott artikkel!

 26. 44
  Hanne

  Jeg har slitt med anoreksi/bulimi i 4 år nå, og er det én ting jeg har innsett, så er det: vær glad kroppen din fungerer og har det bra! Så lenge kroppen din er sunn og frisk, har du ingen grunn til å gå ned i vekt. Det er blant annet de undervektige idealene som får oss til å føle oss så himla «feite». Livet handler om mer enn bare mat, kropp og vekt. Tro meg, det blir utrolig kjedelig i lengden.
  Dessuten er mange fotomodeller så undervektige at de ikke produserer nok østrogen til å ha regelmessig menstruasjon, altså kan de ikke få barn. Har dere lyst til å dø barnløse pga streben etter den «perfekte kropp» (som egentlig sliten og trist kropp)?
  Vær så snill, sett pris på den du er!
  Hilsen jente mot kroppshysteri-epidemien.

 27. 45
  Guro

  Jeg er ca. 174 cm høy og veier 55 kg, noe som i følge dette her er under minimumsvekten, likevel er jeg ikke akkurat «tynn» (på noe ekkel måte) og har en del muskler pga. jeg danser. Er det da noe galt i det?

 28. 46
  Fabian

  Gjelder høyden din i cm minus 110 for gutter også?

 29. Pingback: WORK that body | MOLOQO

 30. 47
  Toril Kolberg

  Flott artikkel som jeg tror er nødvendig. Jeg på 168 burde da minimum veie 58 det er jeg enig i. Var nede i 60 kg i fjor og der trivdes jeg veldig godt. Lett for oss jenter å bli hekta på å bli minst mulig, ikke alltid like bra. Da er målet å komme ned dit igjen :)

 31. 48
  Veronika

  Jeg er 172,5 og veier ca. 56 kilo. Dette er tydeligvis under minimumsvekten, men det er slik jeg alltid har vært, til tross for ulikt kosthold og mengde trening i noen år. Målet mitt er å holde den vekten, men bygge mer muskler, og få en lavere fettprosent. Jeg trives med den vekten, og vil hverken legge på meg eller gå ned i vekt :)
  Er ikke helt med på å kalle noe en minimumsvekt.

 32. Pingback: Stress – Slik ødelegger det dietten din - Fitnessbloggen

 33. 49
  Jon

  Hvordan kan man gå opp i fett% når man spiser for lite???

 34. 50
  Sophia

  Har vært under minimumsvekten min før (159 cm og veide 42 kg, Anoreksi.) men jeg så ikke SÅ tynn ut. Hadde fortsatt fett på kroppen. Vel, kanskje det bare var fordi jeg er utrent og ikke spesiellt «stramm i fisken». Alle andre sa at jeg ikke så frisk ut. Og jeg overhørte en samtale mellom noen kollegaer der en jente sa at hun misunnet meg kroppen min, siden jeg var så tynn. Men når jeg tok hånden min borti magen, så var det noe som var valkete, eller bølgete, slappt. Men det var ikke synlig under klærne. Er forøvrig frisk, og veier 50 kg. Og tror ikke jeg burde veie ett kilo mindre. ; )

 35. 51
  Lisa

  Er nå ikke helt enig i den regelen! Jeg er 178 og veier nå 63 kg. Min minimunsvekt er isåfall 68kg, og det er nevnt flere ganger at man gjerne skal ha 5-10 kg over denne vekten. Da ville faktisk jeg passert overvektig for min del, alltid vært tynn, men har likevell fett og muskler på kroppen. Trener også styrke 4-6 ganger i uken og lite eller ingen cardio + at jeg spiser mye. Så denne regelen passer laaaangt ifra alle, denne passer de som ikke er høy eller lav (for de ender enten opp med for mye eller for lite).

 36. 52
  Christine

  Jeg er 173cm høy, og veier vel 56-57 kg tenker jeg… har jo alltid tenkt på å slanke meg, men i det siste har jeg prøvd å skaffe meg muskler i stedet. men føler framgangen har stoppet litt opp, vekta har jo hele tiden gått ned selvom jeg har fått mere muskler. har aldri vært feit så skjønner meg ikke helt på detta her tror jeg xD

 37. 53
  Anita

  Hm, ja jeg vet ikke jeg. Har et stort ønske om å gå ned i vekt, men mangler motivasjon og viljestyrke til tusen – dessverre, Men ifølge denne tommelfinger-regelen så har jeg ikke annet valg ettersom jeg nå er overvektig. 170cm og veier 69,5 kg. På tide med noen endringer.

 38. 54
  Marita

  Hei! For et år siden var jeg 16 år, 173 cm høy og veite 44 kg jeg bare lurer på om det var lite??Nå er jeg 17 år, 173 og 54 kg er det mye eller er det normalt? :)

 39. 55
  mann

  jeg får alltid inntrykk at målgruppen av denne bloggen er generell mest jenter, når jeg leser artiklere her

 40. 56
  Tomas

  Hei.jeg er en gutt på 20år 189cm og en vekt på 76kg, så ifølge regelen så skal jeg veie 79kg, men har en ganske så stor fettprosent uansett om jeg ligger noen kilo under grensen. Så vil det beste ha vært å gå opp noen kilo eller gå ned noe mere ? trener styrke 4 ganger i uken.

 41. 57
  Roar Sørli

  Det varierer jo mye hva du trener for da. Det virker som at mange artikkelforfattere tar sin egen preferanse for gitt og mener at alle som holder seg i form har samme ønske som dem. Men det er stor forskjell på en maratonløper og en styrkeløfter i BMI. Faktisk er det også en enorm forskjell på en bygger og f.eks en crossfit-utøver selv om kanskje de er like sterke. Byggeren kan (og bør) ha luksusen med å ha store og tunge muskler, mens crossfit-utøveren må spare på hvert eneste gram. Styrkeløfteren må ha en forholdsvis høy BMI for å kunne ha den kjerne/støttemuskulaturen som kreves for å hiva opp enormt med vekt.

  Med en gang det blir snakk om uholdenhet på bare få minutter vil kroppsvekt ha enormt å si for resultat. De aller aller fleste av oss som trener for å ha en bra form og god helse har mer godt av å fokusere på kondis enn styrke. Styrke er noe man selvsagt bør trene, men det er ikke noe som kommer i januar og februar, det tar mange år. Kondis og lavere fettprosent er derimot noe man kan endre drastisk fra nyttår til sommeren.

  kort sikt: Bli kvitt hengemagen
  lang sikt: Bygg muskler (og vedlikehold kondis)

 42. 58
  Hannah

  Jeg synes det virker som en fornuftig tommelfingerregel for normalt bygde jenter med normal muskelmasse. Jeg er 22 år, 168 cm og veier 62 kg nå, og ser slank ut, men har ingen utstikkende ribben eller krageben. Trener Pilates og annen styrke ca. 4 ganger i uken. I det siste har jeg faktisk gått opp 1 kg fordi jeg har trent mer styrke ben. Sist jeg veide under 58 kg var jeg 15 år og hadde ingen former. Så for meg stemmer dette ganske bra. Hadde jeg veid under 58 kg i dag ville jeg nok sett ganske tynn ut.

 43. 59
  Else

  Endelig en artikkel jeg kan relatere meg til! Tusen takk!!

Bli med i diskusjonen

Gjester setter brukerbilde hos Gravatar (få ditt eget her)