Tren Sammen!

Det nye konseptet til Lasse Tufte, Jørgine Vasstrand og Lars Erik Bakken er noe du bør få med deg.

_DSC1639

Foto: Lars Erik Bakken

Slike bilder har blitt et helt vanlig resultat å se i sosiale medier når to av norges fremste treningsprofiler og norges kanskje aller mest fremadstormende treningsfotograf, Lars Erik Bakken (Fotobakken) møtes. Daglig inspirerer og motiverer Lasse Tufte og Jørgine Vasstrand (Funkygine) titusenvis av mennesker i sosiale medier.

Lasse Tufte er personlig trener, foreleser, forfatter; men først og fremst gründer og mannen bak Tufteparken. I dag har Lasse etablert 65 utendørs treningsparker under navnet Tufteparken, som også har blitt en slags fellesbetegnelse for slike treningsapparater. Men vi er stort sett vant til å se Lasse enten opp-ned på hendene, rett ut til siden i Human Flag eller i en eller annen kreativ fysisk krevende posisjon. Både gjennom parkene, boken sin og ikke minst workshops så har Lasse gjennom de siste 6 årene re-inført og repopularisert trening med egen kroppsvekt på måte vi aldri har sett maken til. Han bryter ned og tilgjengeliggjør komplekse øvelser og skalerer kreativt de enkle til avanserte og krevende øvelser – som gjør denne treningsformen til passende for alle og enhver. Det er ikke mer enn 4-5 år siden at så godt som ingen i det hele tatt hadde hørt begrepet Human Flag, mens i dag er dette noe de aller fleste har et eller annet forhold til, og om de ikke kjenner navnet så har de sett øvelsen på et eller annet tidspunkt. Lasse jobber først og fremst for å motivere til aktivitet som et ledd i å bedre folkehelsen på landsbasis gjennom sine konsepter.

_DSC1915

Foto: Lars Erik Bakken

Jørgine Vasstrand er opprinnelig fra Ålesund, men flyttet tidligere i år til Oslo sammen med sine to barn. Jørgine er kanskje best kjent under navnet Funkygine fra bloggen og Instagram-kontoen sin, men er først og fremst en treningsprofil. Jørgine har gjennom det siste 1,5 året vokst frem til å bli kanskje en av de aller mest gjenkjennelige profilene i treningsbransjen. Hun har gjennom flere år driftet sin egen Bootcamp og er en utrolig dyktig og inspirerende gruppetimeinstruktør. Hun har den siste tiden holdt en rekke foredrag og workshops med hovedfokus på kroppsvekttrening. Det er hovedsakelig kroppsvekttrening hun trener selv også,  og er tilhenger av eksplosive og actionfylte treningsøkter. Hun trener gjerne sammen med barna eller mens de leker og er opptatt med sitt. Hun er utdannet personlig trener gjennom Norges Idrettshøyskole, har tatt kostholdsfag og studerer nå trening og kreft.

_DSC1598

Foto: Lars Erik Bakken

Lars Erik Bakken, best kjent under Fotobakken, har vokst opp på Jevnaker med bor nå i Oslo. Han studerte ved Norges Idrettshøgskole og har de siste 4 årene jobbet som personlig trener hos RAW Trening på Lysaker. Lars Erik er kjent for å lage bilder med et røft, atletisk og energisk preg, noe som faller veldig naturlig etter hans lange fartstid i treningsbransjen. Han er opptatt av at bildene skal gjenspeile deg på en riktig og naturlig måte. Lars Erik har som mål om å bli «best på treningsbilder i Norge», og er villig til å legge ned den jobben som må til for å nå målet.

Sammen har Lasse og Jørgine nå startet konseptet «Tren Sammen», der Lars Erik er hyppig benyttet som fotograf. Det er et konsept som består av mange forskjellige ting, men som alle har til felles å skape treningsglede sammen. Noen av dere har kanskje allerede vært på en av de mange workshopene som de reiser rundt og holder i disse dagen. Neste vår gir de sammen ut boken «Tren Sammen» hos Cappelen Damm, en bok som vil inneholde et par hundre øvelser som man kan utføre sammen med en treningspartner.

Målet med «Tren sammen» er økt treningsglede og økt interesse for å trene sammen – enten to og to eller i en gruppesetting.

_DSC1878

Foto: Lars Erik Bakken

Følg dem på Instagram:

Lasse Tufte – @lassetufte

Jørgine Vasstrand – @funkygine

Lars Erik Bakken – @fotobakken

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.