Topp 10 fitnesstrender du vil se mer av i 2012

Hvert år spør American College of Sports Medicine (ACSM) nøkkelpersoner innen helse- og fitnessindustrien om å rangere neste års trender. Vi gir deg listen med hva du kan forvente å se mer av i 2012.

1. Utdannede, erfarne og sertifiserte trenere

Denne trenden har toppet lista 5 år på rad. Kanskje ikke så overraskende siden ACSM driver med sertifisering og utdanning. Uansett er det positivt at kundene ser ut til å bli mer bevisste på å velge trenere som vet hva de driver med.

2. Styrketrening

Styrketrening er en essensiell del av enhver plan for bedre helse og utsende, og blir bare mer populært for hvert år. Styrketrening har blitt mer utbredt blant folk i alle aldre, og spesielt positivt er det at jenter de siste årene fått øynene opp for den beste måten å forme kroppen på.

3. Treningsopplegg for eldre

Ettersom «baby boomers»-generasjonen blir eldre, er det økt fokus på å holde seg i form også etter at man når pensjonsalder. Vi kan forvente å se flere treningsopplegg rettet mot eldre.

4. Fokus på trening under vektnedgang

Tidligere har fokuset når man skal gå ned i vekt vært på dietter og det å begrense kaloriene. Flere har i de siste årene flyttet fokus over på hvor viktig det er å både trene, øke aktiviteten og ha kontroll på kostholdet.

5. Barn og fedme

Fedme blant barn øker urovekkende fort og fitnessindustrien følger naturligvis etter med programmer og løsninger, i tråd med at skoler og andre institusjoner ønsker å ta tak i problemet.

6. Personlig trening

En av de raskest økende jobbmarkedene om dagen er for personlige trenere. Mye tyder også på at enda flere planlegger å utdanne seg som personlige trenere i årene som kommer.

7. Core-trening

Core-trening handler om å styke musklene på midten av kroppen og øke stabilitet. Mange spådde at denne treningsformen ville forsvinne like fort som det dukket opp, men den ser ut til å holde seg godt i populæritet.

8. Gruppetrening med PT’er

Strammere økonomi har ført til at både kunder og trenere får mer igjen for å trene i små grupper fremfor de typiske PT-timene. En økende trend er at det dukker opp bootcamps som gjerne er inspirert at militær trening eller en annen fancy vri.

9. Zumba og dansetrening

Dansetrening appellerer til mange siden det ser ut som en morsom måte å komme i form på. Zumba har vært populært siden 2010 og det ser ikke ut til å avta med det første.

10. Funksjonell trening

Mer fokus blir flyttet over til funksjonell styrke og trening som kan hjelpe deg i dagliglivet. Mye av dette har også sammenheng med et økt marked for trening for eldre.

Hva mener du vil bli populært i året som kommer? 12 Svar

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.