Dadler er super søtning i stedet for sukker. De inneholder tross alt en god del naturlig sukker, men de er i tillegg rike på vitaminer og mineraler som vitamin A, K, B6, magnesium, og kobber. I denne oppskriften har jeg brukt litt proteinpulver som sammen med sesammel er med på å øke proteinmengden betraktelig. Så – her er en intet mindre enn D.I.G.G oppskrift på sjokoladekuler søtet med nettopp dadler. Enjoy!
Ingredienser til ca. 10 kuler
- 3ss kakaopulver
- 3ss sesammel
- 2ss vaniljeprotein (kan erstattes med mer sesammel)
- 2ss kokosolje
- 1ss nøttesmør (kan sløyfes)
- 4 myke medjooldadler (ferske dadler)
- 1/2ts vaniljepulver
- En liten klype salt
- Smak til med litt søtning (yaconsirup, agave, stevia etc.) dersom du synes det trengs
Ha alt i en foodprocessor eller stavmikser og miks til alt er godt blandet, så er det bare å trille i vei. That’s it! Om du setter de kjølig en liten stund, så blir de litt hardere og får mer fudge-konsistens. Oppbevares i kjøleskap (men ærlig talt – det blir som regel ikke noe igjen å oppbevare..!).