Sunn peanøttfudge – heimelaga snadder

En nydelig kombinasjon mellom vaniljefudge og penøttsmør med crunchy nøttebiter! Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri snacks med en ekte fudgekonsistens.

IMG_2201Peanøttfudge, 12 store biter
♦ 2 dl vikingmelk*
♦ 40 g sukrin gold
♦ 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning
♦ 1/3 ts salt
♦  30 g crunchy peanøttsmør

Ha vikingmelk, sukrin gold, sirup og salt i en stor bolle som tåler sterk varme. Rør godt og sett i mikroen 5 minutter.

LES OGSÅ – Heimelaga, sukkerfri sjokoladefudge

Ta bollen ut av mikroen og visp peanøttsmøret godt inn. Sett tilbake i mikroen til du får en tjukk, karamellfarga masse. Hell massen i en liten firkanta form eller små silikonformer, gjerne med litt hakkede peanøtter i bunn.

Sett til avkjøling i frysaren minst natta over, desse trenger god tid på å stivne. Oppbevar i fryser eller kjøleskap til servering.

Massen kan også kokes i kjele, men det vil ta lengre tid. Har du teflonpanne til det gå relativt fort.

IMG_2206Tips & alternativer
♦ Vikingmelk kan byttes med kremfløte, laktosefri kremfløte eller melkefri fløte for dei som trenger laktose/melkefritt alternativ. Vær obs på at nokre melkefri fløter kan gi fra seg masse smak.
♦ Du kan lage heimelaga peanøttsmør, ellers anbefaler eg merket green choice som er eit godt alternativ på både smak og innhold. Det får du på dagligvarebutikk.

IMG_2029

Nyt en bit eller fire!

IMG_2202

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.