Sunne og saftige gresskarmuffins

Gresskar er en av høstens sesongvarer og er heilt super å bruke i bakst og matlaging! Her er oppskrift på sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri gresskarmuffins med en nydelig smak og saftighet.

IMG_9965Butternutgresskar har eit søtt og velsmakande fruktkjøtt som egner seg godt til matlaging i både salte og søte oppskrifter. Den ser ut som ei lys oransje, stor pære med sin ovale form.

1713031-7-1414157603690For å få kunne bake med gresskaren må man lage gresskarmos av fruktkjøttet. Det gjer man enkelt og greit ved å dele den på langs, skrape ut frøene så det blir eit tomrom. Legg i en gresskarene i en ildfast form med litt vatn i bunnen, med fruktkjøttet ned. Steik midt i ovnen på 180 grader til gresskaren er mør, det tok meg 25 minutter. Grav ut innmaten, ha i en foodprosessor/blender og kjør til en klumpfri mos. 

Man får også kjøpt ferdig gresskarmos på hermetisk boks på blant anna iherb og innvandrerbutikker. 

IMG_0075Gresskarmuffins, 8-10 stk
♦ 200 g gresskarmos
♦ 50 g kesam, evt. meir gresskarmos
♦ 2 egg
♦ 50 g havremel
♦ 30 g kokosmel, evt. meir havremel
♦ 1 ts kanel + 1 ts kardemomme
♦ 1 ts bakepulver
♦ 30 g sukrin gold
♦ 30 g sukrinmelis
♦ 0,5 – 1 dl vatn

Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med vatn heilt til slutt for å få riktig konsistens. Fordel i muffinsformer og steik på 180 grader, midt i ovnen i 15-25 minutter. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.

IMG_9963Osteglasur
♦ 100 g philadelphia, evt. kokoskrem 
♦ 50 g sukrinmelis
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Miks sammen og smak til om du ønsker glasuren søtere eller friskere. Bre over dei avkjølte muffinsane og oppbevar i kjøleskap.

Kokoskrem får du når eg boks kokosmelk (ikkje light) står kaldt i kjøleskap. Du bruker 100 g den stive delen som skiller seg fra væska i bunn. 

IMG_9975Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang! Dei holder seg dagesvis i kjøleskap – om dei får stå i fred så lenge…

Les mer:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.