Ingredienser (1 kake):
- 300 gr mørk sjokolade (70%)
- 250 gr rødbeter, skrelt og finrevet
- 50 gr flytende honning
- 4 egg, del plommene og hvitene for seg
- 120 gr malte mandler (mandelmel)
- 1 ts bakepulver
- 1 ss kakaopulver
- 20 cm kakeform
- litt rapsolje
- yoghurt naturelle
Fremgangsmåte:
- Smelt 200 gr av sjokoladen i et vannbad (i en bolle over en gryte med vann som er varmt, men ikke koker).
- Bland den smelta sjokoladen med finrevne rødbeter, honning, eggeplommene, mandelmel, bakepulver og kakaopulver.
- Visp eggehvitene stive og bland først inn en klatt, deretter resten, forsiktig.
- Dekk kakeformen med bakepapir på bunnen.
- Smør hele formen med litt rapsolje, rist i mandelmel og rist deretter av det som blir overflødig.
- Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 minutter.
- Stikk en liten trepinne i midten av kaken i 5 sekunder, kleber det seg ikke deig på, så er den ferdig.
- Avkjøl.
- Smelt resten av sjokoladen og server med kaken.
- Servér også yoghurt naturelle til, da dette passer perfekt til den mørke smaken.
Hva er bra med denne retten?
Mandel inneholder blant annet enumetted fett, protein, kostfiber, e-vitamin, jern og b-vitaminene folat og niacin. Dette er et sunnere alternativ til hvetemel som blant annet inneholder mye raske karbohydrater.
Rødbeter inneholder mange godsaker som b-vitaminet folat, kostfiber og kalium. Rødbeter hjelper til en bra fordøyelse, fornyelse av røde blodceller og være med på å beskytte cellene i hele kroppen
Les også: