Sunn sjokolade- og rødbetkake

Vi kan aldri få nok av sjokoladekake. Prøv denne sunnere sjokoladekaken av mørk sjokolade, mandelmel og rødbeter.

Sunn sjokolade- og rødbetkake

Ingredienser (1 kake):

  • 300 gr mørk sjokolade (70%)
  • 250 gr rødbeter, skrelt og finrevet
  • 50 gr flytende honning
  • 4 egg, del plommene og hvitene for seg
  • 120 gr malte mandler (mandelmel)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
  • 20 cm kakeform
  • litt rapsolje
  • yoghurt naturelle

Fremgangsmåte:

  • Smelt 200 gr av sjokoladen i et vannbad (i en bolle over en gryte med vann som er varmt, men ikke koker).
  • Bland den smelta sjokoladen med finrevne rødbeter, honning, eggeplommene, mandelmel, bakepulver og kakaopulver.
  • Visp eggehvitene stive og bland først inn en klatt, deretter resten, forsiktig.
  • Dekk kakeformen med bakepapir på bunnen.
  • Smør hele formen med litt rapsolje, rist i mandelmel og rist deretter av det som blir overflødig.
  • Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 minutter.
  • Stikk en liten trepinne i midten av kaken i 5 sekunder, kleber det seg ikke deig på, så er den ferdig.
  • Avkjøl.
  • Smelt resten av sjokoladen og server med kaken.
  • Servér også yoghurt naturelle til, da dette passer perfekt til den mørke smaken.

Hva er bra med denne retten?

Mandel inneholder blant annet enumetted fett, protein, kostfiber, e-vitamin, jern og b-vitaminene folat og niacin. Dette er et sunnere alternativ til hvetemel som blant annet inneholder mye raske karbohydrater.

Rødbeter inneholder mange godsaker som b-vitaminet folat, kostfiber og kalium. Rødbeter hjelper til en bra fordøyelse, fornyelse av røde blodceller og være med på å beskytte cellene i hele kroppen


Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.