Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
50 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam
30 g havremel (glutenfritt)*
25 g peanøttmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes – eller bruk frø fra 1 vaniljestang
~
100 g philadelphia
10-15 g kakao
30-40 g sukrinmelis
Bittelitt salt
* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for ca. 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Merk at eg har brukt sukrinmelis m/stevia, bruker du vanlig sukrinmelis kan det vere at det trengst litt til. Bruk gjerne andre meltyper framfor havremel og peanøttmel, evt. en av delene. Speltmel, kokosmel, bokhvetemel…
Framgangsmetode
♦ Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.
♦ Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.
TIPS:
Bruk gjerne 1 ts bakepulver i kakerøra og steik litt lenger for en meir luftig sjokoladekake.
Nyt gleden, uansett om det er kvardag eller helg!
- Nydelig sukkerfri sjokoladekake med sukrinmelis og mager kesam
- Sunn sjokoladekake med peanøttfyll og kremfrosting
- Slik bruker du rødvin i matlagingen