Jeg må bare advare dere, denne terten er en av de beste sukkerfrie kakene jeg har lagd, helt avhengighetsskapende (om du er glad i sitron). Ikke bare er den helt fantastisk på smak, men den er også veldig enkel å lage!
LES OGSÅ – Sjokoladekaken du kan spise til lunsj!
Til bunnen trenger du:
- 3 dl valgfritt mel (mandelmel, kokosmel, sesammel, havremel…) jeg brukte 1 dl mandelmel, 1 dl kokosmel og 1 dl fiberfin
- 60 gram smør
- 3/4 dl sukrin+ eller sukrin gold, evt en blanding av de to
- 1 ts fiberhusk
- litt salt
- litt vaniljefrø enten i pulverform eller som steviadråper
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen alle ingrediensene og press i en liten form, ikke større enn 20×20. Stek så bunnen i 10 minutter mens du lager de andre ingrediensene.
Til fyllet trenger du:
- 300 gram Philadelphia ost
- 3/4 dl sukrin+ eller sukrin gold evt. en blanding
- 1 egg
- 1 beger yoghurt (her brukes den smaken du vil ha på fyllet, for eksempel sitron i dette tilfellet)
- skallet av 1 sitron
- 2 ss fersk sitron juice
Bland sammen alle ingrediensene til en jevn masse. Senk temperaturen på ovnen til 150 grader når du tar ut bunnen. Hell over ostemassen og stek videre i ca. 20 minutter.
Du kan riste på formen for å se om den er ferdig, når massen har sluttet å disse er den stekt. Sett i kjøleskapet et par timer før servering!
Topp gjerne med denne lemoncurden! Denne kaken er sukkerfri, glutenfri og lavkarbo (om du velger mandel-, kokosmel og fiberfin i bunnen).