Sukkerfri, saftige søtpotetmuffins

Er du glad i søtpotet og glad i søtt, så er denne oppskrifta perfekt for deg! Uten tilsatt sukker, gluten og melk.

1713031-12-1404832506595Søtpotetmuffins, 8 stk
1 mellomstor søtpotet på ca 300 g
60 g (glutenfritt) havremel
20 g sukrin gold
20 g sukrin pluss
2 egg
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1,5-2 dl vatn

LES OGSÅ – Polarbrød med søtpotet

Framgangsmetode
♦ Del søtpoteta i fire og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.
♦ Ta av skallet på den bakte søtpoteta og ha i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn.
♦ Tilsett resten av ingrediensane og kjør til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske eller tørrvare for å få riktig konsistens.
♦ Fordel røra i muffinsformer – store eller små – og steik midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap.

1713031-12-1404832363799Vaniljefrosting
Her har man to valg. Den med kokoskrem er melkefri med nydelig smak av kokos, ellers kan man bruke phuiadelphia.

LES OGSÅ – Digge nachochips av søtpotet

♦ 100 g kokoskrem – den stive delen man får når boksen står kaldt, eller 100 g philadelphia. Bland sammen og smak til med 2-3 ss sukrinmelis og eit dryss ekte vaniljepulver om du har, ha over dei avkjølte muffinsane.

1713031-12-1404832423109

Glasur er ingen nødvendighet, men gir det lille ekstra. Muffinsane er supre som mellommåltid, dessert, kveldskos, turmat, påfyll før/etter trening eller når man har lyst på noko sunt og søtt!

1713031-12-1404832465343

Muffinsane er supre som mellommåltid, dessert, kveldskos, turmat, påfyll før/etter trening eller når man har lyst på noko sunt og søtt!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.