Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse med vaniljesaus

Frister det med luftig, siljemjuk sjokolademousse – toppa med vaniljesaus som har en rik og fyldig smak?

IMG_6946

Ingredienser til sukkerfri og proteinrik sjokolademousse

  • 200 g gresk yoghurt, evt. mager kesam
  • 30 g kakao
  • Evt. 15 g sjokoladeproteinpulver, ikkje nødvendig
  • 40 g sukrinmelis
  • 15 g sukrin gold, evt. meir sukrinmelis
  • En klype salt
  • 2 gelatinplater, bruk 3 om du ønsker sjokoladefromasje
  • 2 eggekvitter
  • 3 ss vatn, bruk sterk kaffi for mocca-mousse

Framgangsmetode

  1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen oppned uten at dei faller ut.
  2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke.
  3. Bland sammen gresk yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster.
  4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i yoghurtblandinga mens miksmasteren går.
  5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-«klumper» jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Hell over i porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap.


IMG_6948

Sukkerfri vaniljesaus

  • 5 dl melk
  • 40 g sukrin+, eller anna tilsvarande søtning for 80 g sukker.
  • Anbefaler ikkje vanlig sukrin, bruk sukrinmelis/tagatesse/stevia etc.
  • 1-2 vaniljestenger
  • 20 g maizenna
  • 3 eggeplommer
  • Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt etter avkjøling

Framgangsmetode

  1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha frøene, vaniljestanga, sukrin+ i en kjele med melka. Varm opp til kokepunktet sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene.
  2. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizenna. Ta ut vaniljestengene i melkeblandinga, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer/maizenna. Rør klumpfritt.
  3. Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til kokepunktet. Rør heile tida, når melkeblandinfa når kokepunktet begynner den å tjukne, rør ett par ganger mens det bobler og trekk deretter til side.
  4. Avkjøl vaniljesausen og oppbevar i kjøleskap.

IMG_6959

Sukkerfri, glutenfri og naturlig proteinrik sjokolademousse som kan nytes med den beste samvittighet.

Heile oppskrifta på sjokolademousse inneholder ca. 280 kalorier, som betyr 70 kalorier per porsjon om du deler med tre andre. Del saken med noen du vil invitere med. 😉

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.