Sukkerfri og glutenfri snickerskake

Den gode snickerskombinasjonen – her i en sunnere versjon uten kvitt, raffinert sukker og gluten! Rask og enkel kake som vil falle i smak hos store som små.

1713031-12-1397895856662

Snickersbunn
♦ 180 g salte peanøtter, evt 50/50 med andre nøtter
♦ 80 g havregryn, bruk gjerne glutenfri
♦ 7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
♦ 2 ss sukrin gold, eller anna søtning
♦ Væske: 15 g smelta smør/cocosa eller 3-4 ss vatn

Framgangsmetode
Ha alle ingrediensene utenom væske i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og juster med væska heilt på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene. Press ned i en bakepapirkledd form og sett i frysen mens toppingen lages. Min form var 30×20 cm, og det synes eg vart perfekt i forhold til høgda på kaka.

1713031-12-1397895806862

Sjokolade-karamell topping 
♦ 2 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
♦ 40 g sukrin gold
♦ 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning
♦ 12 g smør
♦ 30 g sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis. Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Bre blandinga over snickersbunnen med en slikkepott og hakk litt nøtter som avsluttande topping. Du kan også røre nøttene inn i sjokoladeblandinga, men det blir litt vanskeligere å foredele utover. Sett i fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter eit par timer.

Du kan også koke massen i kjele, men det vil ta litt lengre tid. 

1713031-12-1397895884603Du kan oppbevare kaka både i kjøleskap og fryser. Står den i fryseren kan den oppbevares i vekesvis. La den tine litt i romtemperatur før servering.

1713031-12-1397895831505Pssst! Eg veit noken vil vere skeptisk til dadlene, men dei kan ikkje erstattes med noko anna. Dadlene smaker man ikkje – men gjer heile kaka på søtsmak og konsistens.

Nyt gleden!

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.