INGREDIENSER (1 KAKE/10 KAKESTYKKER)
- 3 egg
- 1,5 dl kaldpresset rapsolje
- 1 ts (4 g) vaniljeekstrakt
- 1 stk (120 g) banan, most
- 200 g speltmel
- 50 g havremel
- 50 g mandelmel
- 4 g kanel
- 6 g bakepulver
- 400 g gulrot, revet (trenger ikke skrelles først)
- rund kakeform på 24 cm
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovn på 180 grader.
- Dekk kakeformbunnen med bakepapir eller smør et tynt lag med olje.
- Visp lett sammen egg, rapsolje, vaniljeekstrakt og most banan i en bolle.
- I en annen bolle bland speltmel, havremel, mandelmel, kanel og bakepulver.
- Rør sammen blandingene fra punkt 3 og 4, bland deretter i revet gulrot.
- Ha røren i kakeformen og stek 50 minutter i midten av ovnen.
- Avkjøl.
Skulle det ønskes at kaken var noe søtere; tilsett gjerne noe stevia.
GLASUR TIL KAKEN (KAN SLØYFES)
- 1 pk philadelphia light
- 1 ts kaldpresset rapsolje (kan sløyfes)
Visp sammen til en glatt og noe fluffy konsistens. Fordel over avkjølt kake.