Nye rekorder av de norske styrkeløfterne under helgens WEC

Norge stilte med 7 deltagere under Vest-Europeisk mesterskap i styrkeløft (WEC) som gikk av stabelen fredag 13 og lørdag 14 september i Blanquefort, Frankrike. Også denne gangen ble det et mesterskap med mange tunge og gode løft.

Det hele startet med Linda Høiland (-63 kilo) som vant klassen sin. Det klarte hun med en margin på 50 kilo ned til andreplassen. Linda løftet 445 kilo totalt, fordelt på 170 i knebøy, 95 i benkpress og 180 kilo i markløft.

(Video hentet fra Styrkeloft.no / Kristoffer Eikeland)

Litt senere på fredagen var det duket for Kristoffer Eikeland og Endre Wollan (-105kg). Førstnevnte kapret førsteplassen med 915 kilo totalt, fordelt på 330 i knebøy, 265 i benkpress (ny WEC rekord) og 315 kilo i markløft.

Endre Wollan sikret seg andreplass med 847,5 kg totalt, fordelt på 295 i knebøy, 252,5 i benkpress og 300 kg i markløft. Alt i alt veldig solide prestasjoner av de tre norske utøverne som var i aksjon på fredagen med Linda og Kristoffer øverst på pallen og Endre med en solid andreplass.

(Video hentet fra Styrkeloft.no / Kristoffer Eikeland)

Hugdal med ny verdensrekord i benkpress

Dagen etter, lørdag 14 september, hadde vi fire utøvere i aksjon som skulle kjempe om medaljer. 

Det hele begynte med Hildeborg Hugdal som satte ny verdensrekord i benkpress med 217,5 kilo. I knebøy endte det med 245 kilo og 180 kilo i markløft.

Sjekk rekordløftet i benkpress her: (filmet av Linda Kristensen)

Senere på dagen var det tid for Tor Herman Omland (-120 kg). Etter å ha fått godkjent sitt første løft på 380 i knebøy, høynet han til 400 i sitt andre forsøk, noe som ble litt for tungt. Tor Herman valgte å stå over tredje forsøk. I benkpress fikk han presset opp 300, mens det i markløft endte med skade i første forsøk.  Vi ønsker Tor Herman god bedring og at han er tilbake igjen til VM i Stavanger 4-9 November.

De siste nordmennene i aksjon denne lørdagen var kjempene Martin Rønning og Hans Magne Bårtvedt (+120 kg). Martin kapret bronsen med serien 380 i knebøy, 332,5 i benkpress og 315 kilo i markløft (total på 1027,5 kg).

(Video hentet fra Styrkeloft.no / Kristoffer Eikeland)

Hans Magne Bårtvedt klinte virkelig til denne lørdagen og ble den andre nordmannen i historien til å løfte 1100 kilo totalt. En vanvittig prestasjon som lover svært godt foran VM. Bragden klarte han med 420 i knebøy, 320 i benkpress og 360 kilo i markløft. Han ble dermed den tredje personen i norsk styrkeløft som passerte 600 wilkspoeng, og ligger på tredjeplass på adelskalenderen bak Carl Yngvar Christensen og Kjell Egil Bakkelund.

(Video hentet fra Styrkeloft.no / Kristoffer Eikeland)

Fitnessbloggen gratulerer med enorme prestasjoner og ser fram til VM på hjemmebane i november!

Referanser

  1. Styrkeloft.no – Resultater og media
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.