Stor rumpe knyttes til bedre helse

En stor rumpe er en sunn rumpe, ifølge forskning fra universitetet i Oxford.

rumpet

Kvinner med større enn gjennomsnittlig rumpe er bedre beskyttet mot kronisk sykdom. Dette er funnene fra Manolopoulos og kolleger som baserer seg på 16.000 kvinner. Undersøkelsen tyder på at stor rumpe kan gi lavere kolesterol og samtidig gjøre nedbrytningen av sukker i kroppen mer effektiv.

Fra tidligere er det kjent at fettet rundt magen er farlig, en viktig metabolsk risikofaktor og at en reduksjon gjennom sunt kosthold og trening gir en stor bedring i den metabolske profilen. Men selv om ovennevnte undersøkelse knyttet fettet på rumpa til en bedring av nevnte profil, er det nødvendigvis ikke noen automatikk i at en reduksjon av fettet rundt rumpa gir dårligere profil.

Annen forskning gjort av Janiszewski peker på at en reduksjon i fettet rundt rumpa ved sykdom eller inaktivitet kan gi dårligere metabolsk profil, men når det skjer i form av et energiunderskudd gjennom trening og/eller diett, kan det være positivt.

I korte trekk kan man si at spiser du sunt og trener, er dette det aller beste.

Referanser

  1. Manolopoulos KN. Gluteofemoral body fat as determinant of metabolic health. Int J Obes 2010.
  2. Janiszewski PM. Does loss of gluteofemoeral fat through diet and exercise deteriorate metabolic health? Int J Obes 2010.
  3. Janiszewski PM. Is the reduction of lower-body subcutaneous adipose tissue associated with elevations in risk factors for diabetes and cardiovascular disease? Diabetologia 2008
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.