Spinat er og blir tilbehør

Her får du 9 grunner til at PT-pia kommer til å fortsette med å spise kjøtt.

84466916

KOMMENTAR: Jeg elsker kjøtt. Jeg har trua på kjøtt. Og her har jeg ni grunner til hvorfor jeg kommer til å fortsette å spise kjøtt.

1. Det smaker godt

For meg er det lite som slår et stykke bra biff. Jo bedre kvalitet, jo bedre stekt og jo bedre stemning det er rundt bordet, jo bedre smaker det. Kjøtt er synonymt med smaksopplevelse, og for meg kan ingen tofuburger med salatblad-brød og kårabi-fries erstatte den. Sorry.

2. Jeg tror på kjøtt

Alt jeg vet, kan og tror på tilsier at kjøtt er bra for meg. Kjøtt er kjent som noe av det mest næringsrike et menneske kan spise, proppfullt av virkestoffer vi mennesker trenger. Jeg tror på et kosthold med kjøtt i riktige mengder, i selskap med et ellers sunt kosthold.

Kjøtt eller spinat? Hvilket alternativ foretrekker du? Diskuter i kommentarfeltet under.

3. Jeg tror på bra kjøtt

Kjøttkostholdet jeg tror på innebærer ikke lavpriset kyllingpølser, «kjøttboller», blandingsskinker og «lobnobs». Det inneholder heller ikke biffpizza, salami på loffskiver og leverpostei på boks. Det inneholder kvalitetsmat, økologisk kjøtt på en god dag. Jeg vil spise villaks, økologisk biff, egg fra frittgående høner og lykkelige kyllinger.

4. Jeg bygger muskler med kjøtt

Kjøtt både bevarer og bygger muskler bedre enn noe annen proteinkilde. Det er proppfullt av blant protein, vitamin B, jern og kreatin, som alle er viktige for å bygge opp kroppen og bli sterkere. Jeg sier ikke at du ikke får du tak i denne næringen og sammensetningen fra andre kilder. Men jeg sier at jeg mener kjøtt er den aller beste.

5. Det får alt annet til å smake bedre

Brokkoli, spinat, salat, poteter, ris, gulrøtter, kålrabi, kål, erter… Takket være kjøtt smaker grønnsakene enda bedre. Kjøttet er stjerna i showet som får de andre godsakene på tallerkenen til å skinne. I min verden er brokkoli og spinat langt mer fristende sammen med et stykke kvalitetskjøtt, enn.. Uten.

471427715

6. Kjøtt gjør det lettere å spise sunnere

Noen opplever at en vegetarisk måte å spise på gjør det lettere å spise sunt. Det handler jo minst like mye om all næringen man skal få i seg, som at man skal styre unna kjøtt. For meg er det derimot lettere å ha det samme fokuset, med kjøtt. Spinat er og blir tilbehør. Ikke hovedrett.

7. Jeg velger mine kamper. Kjøttkampen er (dessverre) ikke en av dem

Det er viktig for meg å spise sunt. Det er viktig for meg å få i meg masse grønnsaker, bær, frukt og nøtter. Så viktig at jeg ofte velger bort tradisjonelle norske matvarer som brødskiver, blandingsprodukter, ferdigmat og raske løsninger. Nesten som en kampsak for meg selv. Jeg har derimot verken motivasjon, lyst eller ønske om å velge bort kjøtt på samme måte.

8. Jeg lukker øynene

PT-Pia. Foto: Vegard Kleven

PT-Pia. Foto: Vegard Kleven

Mange dyr lider som et resultat av kjøttproduksjon. Jeg prøver å gjøre gode valg med dette i bakhodet. Likevel skal jeg ærlig innrømme at min perfekte, medium stekte biff aldri smaker like godt med en vegetarianer rundt bordet. Jeg føler meg som en dyremorder. Likevel velger jeg å lukke øynene og nyte kjøttet. Jeg har stor respekt for de som velger å ikke gjøre det.

9. Jeg tror på en gyllen middelvei

Å finne din egen balanse er mitt fasitsvar på spørsmålet om hva som er et bra kosthold. På samme måte som jeg tror på kjøtt, tror vegetarianere på et liv uten kjøtt. På samme måte som jeg forholder meg til min kunnskap og mine erfaringer, forholder de seg til sine. Jeg har like stor respekt for deres avgjørelse, som for min egen. For det er fullt mulig for to intelligente mennesker å tolke den samme informasjonen på to ulike måter.

For meg er det verken logisk eller riktig løsning å unngå kjøtt. Jeg vil ha det beste fra begge verdener! Derfor velger jeg et kosthold proppfullt av både fargerike grønnsaker, frisk frukt, masse bær OG fri fisk, egg og kvalitetskjøtt.

Artikkelen ble først publisert på ShapeUp.no

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.