Jeg har tidligere lagd muffins, kaker og brownies med både avokado, kikerter og melon… Denne gangen er det denne “rare” ingrediensen jeg har brukt: Kidneybønner!
(Vurderte et øyeblikk å kalle kaken en nyrekake men det høres ikke særlig fristende ut…)
LES OGSÅ – Sunn sjokoladekakemed peanøttfyll og kremfrosting
Oppskriften er som følger:
- 1 boks med kidneybønner, dette er ca. 175 gram.
- 3 egg
- 2 ss smør/kokosolje/avokado/kesam
- 1 ts bakepulver
- 1 neve pekannøtter
- 1 ss kokosolje (fordi jeg brukte kesam over)
- 1 ts fiberhusk
- Valgfri mengde kakao og sukrin gold / sukrin +. Grunnen til at dette er valgfritt er fordi du bør smake til dette selv, hvor mye kakao bestemmer hvor mørk/bitter den blir og sukrinen hvor søt.
Skyll godt av kidneybønnene før du moser de enten i kjøkkenmaskin eller med stavmikser, bland inn pekannøttene (knus gjerne noen og ha noen i større biter) og resten av ingrediensene mens du rører til en jevn masse. Stek kaken i en liten form i midten av ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, følg med å stikk en pinne i midten av kaken for å se hvor stekt den er.
Topp med vanilje kesam eller skyr med vanilje og mer nøtter!
Sukkerfri, glutenfri og veldig saftig og god. Godkjent av både voksne og barn!