De som spiser mye sjokolade er slankere og har mindre magefett

Sjokolade-elskere er slankest ifølge ny undersøkelse.

sjokolade11

For godt til å være sant? Ungdommer som sier at de spiser mye sjokolade hadde lavest fettprosent og midjemål i undersøkelse som gjennomført av spanske forskere.

Forskerne undersøkte matvaner og aktivitetsnivå til 1458 ungdommer mellom 12 og 17 år i 9 europeiske land. Sjokolade-elskerne hadde lavere fettprosent og målte mindre rundt magen enn de som sa de spiste lite.

Sammenhengen mellom sjokoladeinntak, fettprosent, midjemål, og magefett ble ikke påvirket når forskerne tok høyde for faktorer som energiinntak, inntak av mettet fett, kaffe, mengde fysisk aktivitet, kjønnsmodning og andre faktorer.

Man kan tenke seg mange mulige forklaringer til disse funnene. Fettprosentmålingene kunne vært upresise. Ungdommenes egen-rapportering av hvor mye de spiste kan ha vært feil. Det er ikke usannsynlig å tenke seg at de som egentlig spiser mest forteller at de spiser minst.

Det kan også være det at når man først nekter seg noe man liker, ender man opp med å spise alt for mye av noe annet. Hvis man i stedet for har et greit forhold til godteri, så er det enklere å kontrollere seg og samtidig være ærlig om det. Klarer man det, kan man fint spise sjokolade uten at det går utover midjen eller fettprosenten.

En gladsak for sjokolade-elskere, selv om funnene må tas med en klype salt :) 28 Svar

Referanser
  1. Cuenca-García M. Association between chocolate consumption and fatness in European adolescents. Nutrition 2013.
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.