3 supre intervalløkter for maksimal fettforbrenning

Coach og personlig trener Silje Mariela gir deg her 3 supre intervalløkter som vil kunne forbrenne masse fett. Prøv dem.

running

Noen har kanskje fått det med seg allerede, men jeg simpelthen hater kondisjonstrening. Det må likevel gjøres noen ganger, spesielt når jeg skal komme i den harde formen jeg ønsker å ha, er det ingen vei utenom.

Jeg er ei forholdsvis lita jente og da kreves det litt ekstra innsats for å få ned fettprosenten uten at jeg må sulte meg ned i vekt ved å spise lite mat. Jeg hadde derfor tenkt å dele mine topp 3 intervalløkter med dere i dag.

Fettforbrenningsintervall #1

Slik gjør du: Finn deg en ellipsemaskin der du trener. Varm opp i ca 3-4 minutter på en forholdsvis lett motstand. Deretter kjører du i gang intervallene hvor du tråkker på maks.

Øk motstanden for å få opp pulsen skikkelig. I pausene sørger du får å få pulsen ned igjen. Selv er jeg så død at jeg knapt klarer å tråkke rundt etter intervallene, men det er ok.

 • Intervall 1: 15 sekunder. Motstand 16.
 • Rolig pause: 45 sekunder.
 • Intervall 2: 15 sekunder. Mostand 16.
 • Rolig pause: 45 sekunder
 • Intervall 3: 15 sekunder. Motstand 16.
 • Rolig pause: 45 sekunder
 • Intervall 4: 15 sekunder. Motstand 16.

Deretter sørger jeg for at pulsen blir lav igjen. Går av ellipsen og kjører 30 pushups. Deler de selvsagt litt opp. Når det er fullført kjører jeg på med 4 intervaller til. Akkurat slik som jeg gjorde. Voila!

Fettforbrenningsintervall #2

Slik gjør du: Denne kan gjøre ute i naturen eller på tredemølle. Selv synes jeg tredemølle er litt vrien når man skal justere fart så jeg foretrekker sykkel, ellipse eller romaskin. På intervallene kan du kjøre på rimelig heftig, men sørg for at du har litt til overs slik at du ikke går «all out» allerede runde en.

 • Intervall: 2 minutter
 • Aktiv pause 1 minutt. Få pusten tilbake
 • Intervall: 1 minutt
 • Aktiv pause: 30 sekunder. Få pusten tilbake
 • Intervall: 30 sekunder
 • Aktiv pause: 1 minutt. Få pusten tilbake
 • Intervall 1 minutt
 • Aktiv pause: 1 minutt. Få pusten tilbake
 • Intervall: 2 minutter

Nedtrapping 3-4 minutter. Voila! Denne er sabla effektiv, og derfor er den på lista. Men jeg blir satt litt på prøve siden jeg ikke liker å trene mer cardio enn nødvendig. Til sammen tar denne 10 minutter.

Fettforbrenningsintervall #3

Slik gjør du: Bruk romaskinen der du trener. Still den inn på 150 meter og sett motstand på 10. Sett The kids arent alright på øret, og kjør på!

 • Intervall 1: 150 meter. Maks innsats!
 • Pause: 1-2 minutter. Få pusten tilbake.
 • Intervall 2: 150 meter. Maks innsats!
 • Pause: 1-2 minutter. Få pusten tilbake.
 • Intervall 3: 150 meter. Maks innsats!
 • Pause: 1-2 minutter. Få pusten tilbake.
 • Intervall 4: 150 meter. Maks innsats!

Ferdig! Avslutt gjerne med 10 minutter på ellipsemaskinen for å forbrenne litt ekstra fett som nå er frigjort/mobilisert i fra fettcellene dine.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.