Se bildene: Treningssenter laget av gamle lastebiler og stridsvogner

Dette er så langt vekk fra ergonomiske treningsapparater, zumbatimer og spaavdeling det går an å komme: Ukrainas Kachalka Gym er 10 000 kvadrameter med treningsutstyr sveiset fra gamle lastebildeler og stridsvogner, etter årevis med kommunistisk overproduksjon.

IMG_5526 Fitnessbloggen sendte to nordmenn ned til et land i borgerkrig for å teste den kalde krigens kanskje mest kuriøse kreasjon: Et utendørs treningssenter laget av gamle stridsvogndeler, togsviller, bremseskiver, akslinger og radiatorer.

DSC_1451 For å komme seg til Kachalka bør man ta t-banen. Dette koster nøyaktig én krone pr. tur. Den største utfordringen er å vite hvor man skal ettersom de fleste skilt (hvis det er noen) er på kyrillisk. Man kan selvfølgelig også ta en taxi. Det anbefales på det sterkeste å få noen lokale til å booke taxien, ellers går prisene fullstendig av skaftet etter lokal standard. Riktignok oppleves taxiturene fortsatt som billige selv om du blir lurt, ettersom alt uansett er så billig.

DSC_1454 Ta t-banen til Hidropark og gå over broen nord for stasjonen. Da vil du se starten av Kachalka på høyre side. Dette bildet er tatt fra broen – etter du har trent kan du gå nypumpet og fresh rett på stranden: Kievs Muscle Beach.

IMG_5401 Bortsett fra mangel på zombier følte man nærmest at man trente i en episode av The Walking Dead.

IMG_5421Kachalka Outdoor Gym i Kiev, Ukraina ble åpnet for rundt 35 år siden, midt under den kalde krigen.

IMG_5423På Kachalka møtes folk fra alle samfunnslag. Eldstemann vi så var minst 80 år og hadde selvfølgelig sixpack og trente dips i speedotruse. Yngste var en gutt som knapt kunne gå – felles er at har en forkjærlighet til trening.

IMG_5546Kachalka (betyr «å pumpe») er på hele 10 000 kvadratmeter. Utstyret er det samme i dag som for 35 år siden, men er nå malt i blått og gult etter det ukrainske flagget.

IMG_6132Alt utstyret var lenket fast med kjetting, inkl vektskivene. Her ser vi en pec deck.

IMG_5595Det gjelder å passe på hva man gjør. Apparatene er meget forseggjorte men utstyret som er sveiset sammen er jo ikke ment for trening – fort gjort å få en finger i klem.

IMG_5544Ergonomi er mange steder her et fremmedord. Se for eksempel på den fantastiske benkeplaten bestående av to fullstendig ujevne planker.

IMG_5493Alle hantler og stenger har faste vekter. Noen av de står vekten spesifisert. Andre steder må du gjette. Alt utstyret er lenket fast, og du har 10-20 knebøyrack, benker, skråbenker, hantelpresser, markløftstasjoner etc. med vekter til alt fra de ferskeste til de sterkeste.

IMG_5535Vegard varmer opp i skråbenk med en ferdig bøyd stang. Nesten alle stengene var bøyd etter 35 år med vær, vind og løfting.

IMG_5708Frederik aner ikke hvor tungt dette var, men det var utfordrende. Spesielt siden kjetting dro til siden.

IMG_5424Benkpress med kjetting. På en litt annen måte enn i styrkeløft.

IMG_5974Vi var de eneste med tøy på overkroppen. Kanskje ikke så rart, siden de fleste kombinerer en økt her med en tur på stranden. Speedotettheten var høy! Vi bestemte oss derfor for å gjøre som de lokale. When in Rome…

IMG_5803Sittende roing – apparatet var hele syv meter langt. Litt uklart hvor mye vekt vi hadde på…

IMG_5829 IMG_5834 IMG_5996 IMG_5894 IMG_5934 IMG_5755 IMG_6113Hack squat og Ja/Nei-maskin. Og litt andre ting. Tror vi.

IMG_5601Se hvor lang benpressen er –  belastningen minst et par hundre kilo FØR man legger på vekter.

IMG_5638 Vegard syntes det ble litt for lett så han hektet like gjerne på en radiator på hver side.

IMG_5675Blir spennende med nye maskiner. Ikke alle er like intuitive og fordi alt er ekstremt solid bygget får man fort et par hundre kilo på avveie.

IMG_6064 Legg merke til «vektskivene» på brystpressen. Bremseskiver!

IMG_6097 IMG_6253 Lat pullover. Trinsene er gamle felger.

IMG_6298 IMG_6520 IMG_644530 meter med monkey bars. Hansker anbefales!

IMG_6613 Rope climb på eldgammelt frynsete nylontau uten hansker anbefales ikke.

IMG_6559Svette og gode etter et par timers løfting av det som kjentes ut som hele den kalde krigen. Vi rakk vel kanskje å bruke en fjerdedel av alt Kachalka har å tilby. Etter økten inntok vi selvfølgelig en runde borsjtsj, en tradisjonell grønnsakssuppe hvor hovedingrediensen er rødbeter, gjerne med andre grønnsaker og kjøtt.

IMG_6536Kachalka er gratis og åpent for alle – inkludert sjenerte men vennligsinnede løshunder. Lyst til å oppleve Kachalka selv? Fly til Kiev med Air Baltic eller Estonian Air – Norwegian har stengt ruten til Kiev inntil situasjonen har roet seg. PS! Vi opplevde ikke noe negativt til tross for at det er krig i deler av landet. Du kan trygt dra på treningsreise til Kachalka.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.