Regjeringen øker matmomsen igjen

Nok en gang blir maten dyrere, og nok en gang blir folkehelsa satt til side.

Kiwi bøleveien butikk

Sentrale kilder sier til NRK at matmomsen økes fra 14 til 15 prosent i statsbudsjettet som legges frem på torsdag.

Matmomsen økte i 2005 fra 11 til 13 prosent, og videre til 14 prosent i 2007. Også disse gangene var det massive protester mot dyrere mat.

Selv om debatten har rast i det siste om å fjerne momsen på sunn mat, velger regjeringen likevel å sette dette til side og heve momsen på all mat.

Kiwi har i lang tid kjørt stort på kampanjer med fjerning av moms på sunn mat, og viser til at økningen i salget på enkelte matvarer har vært på over 40 %. Priskuttet deres har dessuten presset ned prisen på feks karbonadedeig i flere andre landsdekkende kjeder.

I følge den største helseundersøkelsen i skandinavia, HUNT3, er to av tre nordmenn overvektige. Vi mener at å fjerne momsen på sunne alternativer er et viktig virkemiddel for å skape en endring i folks matvaner.

Hva mener du? 14 Svar

Likte du saken? Del den med andre!

Kleine øvelser på treningssenteret

Kleine øvelser på treningssenteret

At en øvelse ser litt pussig ut betyr ikke at den ikke er effektiv. Vi viser deg noen kleine øvelser å kjenne igjen på treningssenteret og legger ved noen gode grunner til å bruke de for fremgang på trening.

Snacksen som ikke ødelegger sommerformen

Snacksen som ikke ødelegger sommerformen

Få ting er mer avslappende og motiverende enn å kunne kose seg fra tid til annen, men ofte får man mange unødvendige kalorier i samme slengen. Det finnes dog ting man kan kose seg med som ikke involverer seleri og som atpå til får deg til å virke litt mer normal ovenfor dem som ikke er like opptatt av trening og kosthold.