Regjeringen øker matmomsen igjen

Nok en gang blir maten dyrere, og nok en gang blir folkehelsa satt til side.

Kiwi bøleveien butikk

Sentrale kilder sier til NRK at matmomsen økes fra 14 til 15 prosent i statsbudsjettet som legges frem på torsdag.

Matmomsen økte i 2005 fra 11 til 13 prosent, og videre til 14 prosent i 2007. Også disse gangene var det massive protester mot dyrere mat.

Selv om debatten har rast i det siste om å fjerne momsen på sunn mat, velger regjeringen likevel å sette dette til side og heve momsen på all mat.

Kiwi har i lang tid kjørt stort på kampanjer med fjerning av moms på sunn mat, og viser til at økningen i salget på enkelte matvarer har vært på over 40 %. Priskuttet deres har dessuten presset ned prisen på feks karbonadedeig i flere andre landsdekkende kjeder.

I følge den største helseundersøkelsen i skandinavia, HUNT3, er to av tre nordmenn overvektige. Vi mener at å fjerne momsen på sunne alternativer er et viktig virkemiddel for å skape en endring i folks matvaner.

Hva mener du? 14 Svar

Hamstrings og buttwink-bøy: Har hamstringen egentlig skylda?

Hamstrings og buttwink-bøy: Har hamstringen egentlig skylda?

Hamstringsmuskulaturen får ofte skylden når det gjelder buttwink (vepserumpe) under knebøy. Hamstringsinvolvering under knebøy har også vært et omdiskutert tema i div. treningsmiljøer. Denne artikkelen vil svare en gang for alle hvor delaktig hamstringsmuskulaturen er under knebøy og i hvilken grad har hamstringsmuskulaturen skylden for buttwink’en.