Søtpotet polarbrød, 8 mellomstore
1 søtpotet på ca. 300 g
100 g havremel, du kan male (glutenfri) havregryn til mel i en foodprosessor
100 g bokhvetemel, eller anna meltype
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Evt. vatn
♦ Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.
♦ Tilsett tørrvarene, kjør godt før du evt. justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.
♦ Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.
♦ Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande.
♦ Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist.
Oppbevar polarbrødene i romtemperatur. Dei er også heilt supre å fryse ned!