Tykk og trent er bedre enn tynn og utrent?

Det er bedre å være tykk og trent enn tynn og utrent, i alle fall så lenge du ikke blir for tykk og for mye av fettet sitter rundt magen.

womanf

Mange av oss har deltatt i diskusjonen om hva som er det beste. Overvektig og trent eller tynn og utrent? Diskusjonen oppstår ofte på arbeidsplassen eller blant venner og kollegaer som måtte ha en mening om kroppshysteriet. Men er det noe enten/eller svar til dette? Er det ene nødvendigvis bedre enn det andre?

For å svare på spørsmålet, så tror jeg vi må tenke litt over hva vi mener med overvektig og hva vi mener med trent. Å ha noen kilo for mye har nok lite å si hvis du samtidig holder deg aktiv og trener, men er du veldig overvektig og har mye fett rundt magen, så tror jeg ikke du kan påberope deg å være i kjempegod form. Magefettet er jo farlig uansett.

eplepaere

Pære eller epleform?

Men så er det heller ikke så sunt å være lat sofagris bare fordi du er tynn. Kroppen vår er skapt for bevegelse og får den ikke det, blir vi før eller siden syk. Så selv om du kan se sunn og frisk ut på utsiden, behøver ikke det bety at alt er bra på innsiden, og jo eldre du blir jo mer sannsynlig er det at kroppen din ikke har det så bra.

Jeg tror jeg kan oppsummere det litt slik:

  1. Trening er sunt, enten du går ned i vekt eller veier det samme.
  2. Å være litt overvektig og i god form er bedre enn å være tynn sofagris.
  3. Men blir du for tjukk, bør du også tenke på å gå ned noen kilo. Treningen kan ikke alltid kompensere for at du er tykk.

Referanser

  1. Tykk og sunn bedre enn tynn og utrent. VG 2011
  2. Is it healthier to be slim and unfit or fat and fit? The Guardian 2011
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.