Reverse hyper på fitnessball

Reverse hyper kan gjøres både på benk, på en fitnessball og i egnet apparat. Om øvelsen blir gjort riktig, er den god for både rumpa og baksiden av låret.

Reverse hyper kan enten gjøres på en høy benk, på en fitnessball som du legger på en benk, eller i eget apparat. Det enkleste vil være å trene med kroppsvekt først. Når det blir for lett, kan du feste en manual eller en tung ball mellom føttene.

Øvelsen er utrolig god fot posterior chain. Med 90 graders vinkel i knærne kreves det mindre fleksibilitet i hamstring. Øvelsen gir høy muskelaktivitet (EMG) i både semitendinosus, biceps femoris og gluteus maximus.

Teknikk

  1. Løft deg opp ved hjelp av underarmene. Dette reduserer graden av fleksjon i korsryggen. Det er ikke meningen at du skal ligge flatt på benken.
  2. Det er viktig at du strammer kjernemuskulaturen.
  3. Ikke bruk momentet til å svinge deg fram og tilbake. Det er svært uheldig for ryggen din. Bevegelsen skal være kontrollert, gjerne med 1 sekund stopp i topposisjon.
  4. Ha ryggen i en nøytral og fin posisjon.
Diesel Crew har også en flott gjennomgang av reverse hyper i maskin. Veldig mange gjør øvelsen helt feil. De hiver på masse vekt og sparker underkroppen opp og ned. Det ser ikke veldig bra ut, og er det heller ikke.
http://www.youtube.com/watch?v=uwV-_HPHMFc&feature=player_embedded#!

Likte du saken? Del den med andre!