Nordic hamstrings

Nordic hamstrings er en god øvelse for bakside lår, gitt at du ikke har bilaterale forskjeller (styrkeforskjeller i lårene). Øvelsen krever stor styrke, og vil derfor ikke være aktuell for nybegynnere.

Tips

Om du ikke er sterk nok til å gjennomføre bevegelsen, kan det være en idé å bruke strikk. Da må du i så fall stille deg forran et stativ, feste strikket bak deg og holde i det med armene.

Er du derimot sterk nok, så vil denne øvelsen kunne forbedre styrkeforholdet mellom bakside og fremside lår, og derfor virke skadeforebyggende, samtidig som det tyder på at man øker raskere i styrke i Nordic hamstrings sammenlignet med tradisjonelle øvelser for bakside lår (lårcurl).

Teknikk

 1. Start fra knestående, gjerne på en matte
 2. Len deg sakte fremover, samtidig som du jobber med hamstring (bakside lår) i den eksentriske fasen.
 3. Når du nærmer deg gulvet, tar du i mot deg selv ved hjelp av hendene.
 4. For å gjøre øvelsen lettere kan du bruke hendene til å skyve deg litt opp med, alternativt et strikk.

Referanser

 1. A 10-week randomized trial comparing eccentric vs. concentric hamstring strength training in well-trained soccer players.

 

3 svar

Vi oppfordrer alle til å delta aktivt i diskusjonene på bloggen, uansett kunnskapsnivå. Her er det fritt frem å komme med personlige meninger, tips, observasjoner, faglig prat, stille spørsmål, eller rett og slett si man likte artikkelen.

Spørsmål som ikke er relatert til artikkelen anbefaler vi at du får hjelp med i forumet.

 1. 1

  After being in the Arctic from 1986-1992, I find it amnizag you are not finding multi-year ice this far north. Back then we would be lucky to get this far up!!

 2. 2
  diana

  skal man ikke ha rett ryggen samt inn med setemuskulaturen?

 3. 3
  R.Bjornsson

  Hei dette her går ikke. Slik skal det ikke gjøres! Nordic Hamstrings var ikke tenkt slik. Gå inn på klokavskade.no og se hvordan Øystein fysiot på NIMI gjør dette. Hilsen Dr. Bj

Bli med i diskusjonen

Gjester setter brukerbilde hos Gravatar (få ditt eget her)