Dynamisk oppvarming bein

Dynamisk oppvarming for bein er essensielt for deg som ønsker optimale prestasjoner. Kjør 5-10 repetisjoner på hver øvelse

Jeg demonstrerer ca 3-4 reps på hver bevegelse, men anbefaler at du kjører 5-10 reps – spesielt skal du jobbe ekstra med de bevegelsene du kjenner du er ekstra tight på.

  1. Først mobiliseres anklene ved å skyve kneet inntil en vegg. Du flytter gradvis foten bakover når du når veggen med kneet. Avslutt med rotasjoner med og mot klokken.
  2. Deretter skal hoftene mobiliseres. Den første kalles warrior lunge og tøyer hoftebøyerne. Pass på at du strekker motsatt arm over hodet og at skyver hofta skikkelig fram ved å kontrahere glutes på det bakerste beinet.
  3. Så er det spidermans som åpner opp innside av bein og tøyer lett glutes og piriformis.
  4. Så er det innside av bein, merk at tærne peker forover, og fokuser på å presse det bakerste kneet skikkelig ut – det vil aktivere glutes.
  5. Så er det ettbeins strake markløft. Pass på lett bøyd kne, strekk deg over med motsatt arm av standfot, dette vil tøye hamstrings/bakside lår – spesielt den laterale delen er veldig forkortet hos mange og kan være en årsak til at du ikke kommer dypt nok i knebøy uten å vippe bekkenet under og miste spennet i korsryggen.
  6. Til slutt er det knebøy med elastisk bånd rundt knærne, fokuser på å presse knærne ut for å aktivere glutes maksimalt. Dette kan du også gjøre på de første oppvarmingssettene på knebøy eller frontbøy

Likte du saken? Del den med andre!