Tomatsuppe med kjøttboller

Herlige kjøttboller i tomatsaus.

dd

Oppskriften gir 2 porsjoner

Ingredienser

  • Tomatsuppe:
  • 2 terninger kjøttbuljong
  • 4 dl vann
  • 2 hakkede tomater
  • 8 hakkede soltørkede tomater
  • 1 hakket løk
  • 1 glass tomatpuré
  • 2 hakkede fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • + salt, pepper
  • Kjøttboller:
  • 400g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ss olivenolje
  • + salt, pepper

Slik gjør du

Tomatsaus:

Kok opp buljongen i vann. Tilsett så resten av ingrediensene fortløpende etter tur, i oppsatt rekkefølge. Rør av og til og krydre med salt og pepper etter smak. La stå å putre mens du steker kjøttbollene, 5 – 10 min.

Kjøttboller:

Bland sammen (bruk rene hender og kna) ingrediensene i en bolle. Form så 3-4 cm brede boller og stek i smør i varm panne. Snu på bollene ca. hvert andre minutt så de blir rund- og gjennomstekte.

Server eventuelt med hardkokte egg (ca 10 min).

Likte du saken? Del den med andre!