Melkesjokoladecookies

Glutenfrie og proteinrike sjokoladecookies er perfekt å ha i skapet når du venter gjester, eller bare føler for å kjedespise litt.

chocolate-butterscotch-cookies

Total tid: 30 min

Oppskriften gir 8 små cookies

Ingredienser

  • 25g smør/margarin
  • 20 g sukrinmelis
  • 10g sukrin
  • 1 eggehvitte (et lite egg)
  • vaniljeessens (kan sløyfes)
  • 25g mandelmel
  • 20g melkesjokoprotpulver
  • en klype salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 15g sukkerfri sjokoladepletter/hakket sjokolade (eller hakkede nøtter, rosiner o.l)

Næringsinnhold pr stk

  • 12g Proteiner
  • 7g Fett
  • 4g Karbohydrater
  • 127Kcal Energi

Slik gjør du

  1. Rør smør hvitt med sukrinmelis, sukrin og noen dråper vaniljeessens, visp deretter inn en egghvitte.
  2. Bland alt det tørre og vend forsiktig inn sammen med det våte. Jeg lot deretter det hele stå i kjøleskapet i 10-15 min for at mandelmelet skulle svelle litt.
  3. Ha i sjokoladepletter og/eller annet valgfritt i røren, og form små topper på et bakepapir. Husk at de smelter utover, så ha litt avstand mellom dem.
  4. Inn i ovnen i 7-8 minutter på 180 grader (da blir de myke, ønsker du kjeks kan de stå i et par minutter lenger).
  5. Avkjøl på rist og nyt!

Oppskriften er lånt med tillatelse fra Kriweb.no

Likte du saken? Del den med andre!