Børges vanlijeris

Hvem sa at ris måtte være tørt og smakløst? Prøv Børges vanlije-ris. Passer perfekt som tilbehør til kylling/kjøtt/tunfisk, til proteinmikser eller som dessert.

grøt

Total tid: 20 min

Oppskriften gir 1 stk

Ingredienser

  • 100g ris
  • 2,5dl vann
  • 2-3 dråper vaniljeessens
  • 2-3 dråper romessens
  • 1 ts kanel
  • 0,25ts kardemomme

Næringsinnhold pr porsjon

  • 10g Proteiner
  • 1g Fett
  • 77g Karbohydrater
  • 357Kcal Energi

Slik gjør du

  1. Jeg har Stevia-pulver som jeg søter med, men du kan også bruke Splenda eller Sukrin – disse anbefales i så fall å tilsettes etter koking da de ikke er like stabile under oppvarming som Stevia.
  2. Rør godt rundt og la det koke opp, skru ned til lav varme og la det dampe seg ferdig mens du gir det en liten omrøring nå og da for å sikre at smakene blander seg godt.
  3. Like før servering rører jeg inn litt Cocosa som runder av smaken og gjør risen litt klebrig.
  4. Kan spises både som tilbehør til kylling/kjøtt/tunfisk, proteinmixer eller som en “dessert”.
  5. Prøv med litt eplesyltetøy eller skivet banan og jordbærsyltetøy for eksempel

Likte du saken? Del den med andre!