Bohemian burger

Denne enkle, men spennende hamburgeren bør stå på menyen i dag.

burger

Total tid: 20 min

Oppskriften gir 1 porsjon

Ingredienser

  • 150 g karbonadedeig eller annet kjøtt
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 0.1 dl vann
  • ½ ss flytende margarin til steking
  • 1 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • ¼ ts tørket salvie
  • ¼ ts tørket oregano
  • ¼ ts salt
  • 0.13 ts malt hvit pepper
  • ¼ stk bifftomat
  • 2 skive naturell kalkunpålegg
  • 40 g frisk spinat
  • ½ stk vårløk
  • ¼ båt hvitløk
  • 1 stk grovt rundstykke

Næringsinnhold pr stk

  • 42g Proteiner
  • 18g Fett
  • 43g Karbohydrater
  • 502Kcal Energi

Slik gjør du

  1. Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  2. Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.
  3. Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.
  4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.

Likte du saken? Del den med andre!