Sukkerfri yoghurtnøtter
50 g naturelle cashewnøtter *
35 g sukkerfri kvit sjokolade *
15-20 g cocosa / kokosfett *
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis
* Du kan bruke dei nøttene du foretrekker. Sukkerfri kvit sjokolade kan vere vanskelig å få tak i – men i merket cavalier er det en som heiter rice crisp white som fungerer ypperlig. Hardt kokosfett som man sjølv smelter må brukes for at yoghurttrekket skal stive ved avkjøling.
Framgangsmetode
Smelt sukkerfri sjokolade over kokande vannbad. Veg opp cocosa / kokosfett som du smelter i f.eks mikroen når sjokoladen er klar. Rør desse godt sammen før du tilsetter philadelphia og sukrinmelis, og rører til en jevn, kvit masse. Vend deretter inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg. Bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt eller fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap noken timer eller natta over. Oppbevar nøttene i kjøleskap til servering. Dei holder seg eit par dager, men etterkvart vil nøttene blir mjuke.
TIPS!
Rist gjerne nøttene på ei varm, tørr panne først. Då blir dei ekstra sprø og smakfulle!
Les også: