Søtpotetene fungerer som nachochips og gjorde heile smaksopplevelsen komplett! En fantastisk god middagsrett som vil falle i smak hos store og små.
Søtpotetnachos, 2-3 porsjoner
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder
Valgfrie grønnsaker
Valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chilli, kvitløk, pepper, grillkrydder og paprikakrydder.
Ost
♦ Vask og skrell søtpotetene. Del i 2-3 mm tjukke skiver, krydre dei godt på begge sider og fordel over bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene har fått en gyllen farge og begynner å bli sprø, det tok meg 15 minuttter på varmluft. Av krydder bruker du det du meiner gir god smak. Eg brukte dei som nevnt ovenfor.
♦ Steik karbonadedeig med hakka løk og krydder, eg brukte igjen dei som nevnt ovenfor. Bruk gjerne fersk chilli og kvitløk framfor grovkvern. Tilsett deretter hakkede tomater og tacokrydder og la det putre til det ikkje er noke væske igjen.
♦ Fordel søtpotetskivene i en passelig form, bre over kjøttdeigblandinga og gjerne litt grønt. Eg brukte purre og paprika. Avslutt med ost.
♦ Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks!
Som tilbehør anbefalast en frisk salat, salsasaus, rømme/kesam og gjerne heimelaga guacamole.
En middag som passer like godt kvardags som helg.
Kva med å bytte ut Fredagstacoen med denne varianten neste gang?
Les også: