Fudgy, crunchy og sunn snickers til hverdags

Raskt og enkelt å lage.

Sunnere Snickers

Jeg er nok ikke alene om å være en stor fan av snickers-sjokoladen, men det anbefales kanskje ikke å spise den hver dag. Her har dere en super erstatning når snickers-suget slår til. Denne sunne varianten har en nydelig myk, fudgy konsistens, og peanøttene gir en herlig crunch.

Ingredienser

Lag 1

  • 50-60g creamy peanøttsmør
  • 1 dl dadler
  • 15g vanilje proteinpulver
  • 50g havremel
  • 1 tbsp yaconsirup
  • litt salt

46765_Funksjonell_Mat_AS_Sukrin_Gold_500_g_1

Lag 2 med karamellsmak

  • 2 dl Vikingmelk
  • 1 dl sukrin gold
  • 2 ss yaconsirup

Lag 3 med peanøtter

  • 50-60g salte peanøtter

Lag 4 med sjokoladesmak

  • 85g sukkerfri sjokolade
  • 10g kokossmør

DSC_0162

Fremgangsmåte

1. Først så blander du sammen alle ingrediense som skal i den første laget sammen i en blender og kjør til det ikke er noen klumper igjen. Det skal være en veldig tykk deig. Bruk fingrene til å presse deigen ned i en liten form dekket med plastfolie. Jeg brukte en firkantet matboks. Sett deigen i kjøleskapet, og begynn på lag 2.

2. For å lage det andre laget må du bruke en kjele. Bland alle ingrediensene en kjele og kok på medium varme. Rør ofte med en visp for at det ikke skal brenne seg i bunn. Etter ca. 30-40 minutter vil det begynne å bli tykt og klart for å fylles over lag 1. Når karamellen er helt over skal det setter i kjøleskapet i ca 30 min.

3. Etter ca 30. min kan man strø over ønsket mengde med peanøtter, jeg brukte 50g. I mellomtiden kan man smelte sammen sjokolade og kokossmør over et vannbad, eller i mikrobølgeovnen. Når det er smeltet godt sammen uten klumper kan man helle det over resten av snickersen som den siste finishen.

4. La «snickersen» stå i kjøleskapet i ca 30-60 min, eller til du er klar til å servere!

Håper det smaker!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.