Oppskrift på heimelaga peanøttsmør

Å lage sitt eget nøttesmør er både raskt, enkelt og utrulig godt!

IMG_2029
Du trenger
250 g usaltede peanøtter
1 ts maldonsalt
Smakstilsetning –
ekte vaniljepulver, steviadråper, kanel, kardemomme, sukrinvariantane, honning, kakao, yaconsirup eller lignande

Slik gjer du
♦ Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli lett gylne. Vend innimellom.

♦ Ha nøttene i en kraftig foodprosessor og sett i gang. Først blir nøttene malt, deretter starter nøttene å slippe ut fett og det blir en tjukk, nøtteaktig masse. Kjør vidare, for denne massen skal bli litt meir flytande / smøreaktig. Dette kan ta litt tid, og man må hjelpe til med en slikkepott innimellom da nøttene brer seg oppover sidene.

♦ Kjør masse videre medan du tilsetter smakstilsetning om du vil ha litt ekstra smak.

♦ Viktig at du smaker til nøttesmøret så du får det slik som du ønsker! Hell over i glass og oppbevar i romtemperatur eller kjøleskap.

IMG_2030

Tips & alternativer 
♦ Spar på litt av nøttene, og ha i foodprosessoren heilt på slutten – så får du crunchy nøttesmør.
♦ Bruk kreativiteten og smaksløkane til å eksprimentere med ulike smakstilsetninger og kombinasjoner. Det er lite som kan gå gale!

IMG_2035Prøv deg gjerne på mandelsmør, cashewnøttsmør, hasselnøttsmør, nugatti eller andre typer nøttesmør også!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.