Nydelig sukkerfri sjokoladekake med sukrinmelis og mager kesam

Med eller uten ekstra proteiner.

IMG_5805

Denne gangen er det en sukkerfri sjokoladekake som står på menyen. Oppskriften er liten, så dersom du skal ha en langpanne må du nok lage den så stor som 4-5 dobbel. Jeg synes likevel denne lille oppskriften er helt ypperlig, for da slipper man å sitte med kake i lange tider etterpå. Formen jeg bruker til denne oppskriften er en liten form fra IKEA med målene 26×20. Kaken blir ikke så veldig høy i den formen, så en enda mindre form er bare positivt.

Ingredienser

97385_Funksjonell_Mat_Sukrinmelis_med_stevia__400g_1

  • 2 egg
  • 50 g sukrin
  • 50 g sukrinmelis (evt 25 g sukrinmelis og 25 g sukrin gold)
  • 50 g hvetemel (eller annet mel)
  • 30 g valgfri tørrvare – jeg brukte sjokoladeproteinpulver
  • 15 g kakaopulver (mer dersom du ønsker kraftigere smak)
  • 50 g mager kesam
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og visp godt sammen.
  4. Ha røren i smurt eller bakepapirkledd form.
  5. Stek midterst i ovnen i 10 min.

1818807-12-1403301126444

Jeg valgte å ikke lage glasur til kaken, og i stedet strø sukrinmelis over den. Dersom du ønsker en glasur finnes det mange alternativer. Du kan enkelt finne oppskrift på en glasur på nett og så erstatte sukkeret med sukrin eller annen søtning. Du kan også lage en peanøttglasur av peanøttmel, sukrin gold og vann. Man må bare prøve seg frem med mengden til man finner en passende konsistens.

Husk å følge med på kaken når den står i ovnen slik at den ikke blir tørr!

Velbekomme! 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.