Nydelig sukkerfri og fettfattig sjokoladeis

En fyldig, kremet sjokoladeis med ekte sjokoladesmak. Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri. Til helga kanskje?

IMG_5260

Sukkerfri sjokoladeis

  • 3 eggeplommer
  • 2 ss sukrin+ *
  • 1 ss sukrin gold *
  • 3 ss kakao*
  • 2 dl vikingmelk*
  • En klype salt

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+ og sukringold, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne sukrinmengden etter kor søt du ønsker den, og kakaomengden etter kor mørk du ønsker den. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. 

IMG_5257

Framgangsmetode

  1. Pisk eggeplommer, sukrin+ og sukringold sammen med en handmikser til en eggedosis.
  2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. La handmikseren gå mens du tilsetter forsiktig kakaoen og en klype salt.
  3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer, gjerne natta over. Kan også lages i ismaskin om man har det.

Sjokoladeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den så den blir litt mjukere. Oppskrifta gir 5-6 store iskuler.

IMG_5261Server gjerne med frisk frukt eller bær, nøtter, sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus som du finner oppskrifter på her (utgående link). Iskrem som kan nytes med god samvittighet, kvardag som helg :)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.