Slik bruker du fettkaliper for å måle fettprosenten

Fremgang: Her får du hjelp til å måle fremgangen din.

Slim guide: Med denne lille saken til 200 kroner kan du på en enkel og presis måte måle fettprosenten din.

En fettkaliper er et praktisk verktøy til deg som ønsker å følge med fremgangen din og om du går opp eller ned i fettprosent.

Mange erfarer at den er vel så presis som dyrere og mer avanserte målemetoder som dessverre ikke holder den kvaliteten man hadde håpet på.

Slik fungerer den

Omtrent 50 % av kroppsfettet vårt er såkalt underhudsfett. Med denne kaliperen måler du nettopp dette – fettet under huden. Og ved hjelp av en tabell som justert for alt fra alder, kjønn, høyde og vekt kan du til enhver tid finne ut hva du har i fettprosent.

I stedet for at alt på liv og død skal handle om den upresise baderomsvekten, er det mye bedre å la en trend som viser oppgang eller nedgang i fettprosent bestemme. 

Slik måler du deg

http://www.youtube.com/watch?v=6rCOi-RSAsc

Med de fleste kalipere medfølger det en bruksanvisning og en tabell som du kan bruke for å plotte inn de tallene du får. Jeg vil likevel anbefale deg å sjekke ut denne nettsiden. Her har du mulighet til å teste de ulike beregningene og se hvilken som passer deg best.

En kombinasjon er det beste

En kombinasjon av to eller flere målemetoder vil alltid være det beste. Prøv å kombiner en valgfri mengde av metodene nedenfor.

  • Styrkeøkning og/eller styrkeøkning versus kroppsvekt.
  • Måling av midje og/eller andre andre kroppsdeler.
  • Fettkalipper.
  • Bilder av deg selv.
  • Hvordan klærne sitter på deg.
  • Komplimenter fra omverdenen.

Det er heller ikke nødvendig å ta helt av. Gjør du en vurdering en gang i blant (hver 2-4 uke) holder det i massevis.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.