Solid norsk medaljefangst under styrkeløft-EM

EM i styrkeløft i Tsjekkia ble en stor suksess for de norske utøverne med flere gullmedaljer og verdensrekorder.

em2

Interessen for styrkeløft har trolig aldri vært større i Norge. Det er derfor ekstra gledelig å kunne meddele at årets Europamesterskap i Tsjekkia ble en stor suksess sett med norske øyne. I år var det byen Pilsen som var vertskap for det som skulle vise seg å bli et svært så interessant mesterskap med dramatikk og spenning fra start til slutt. Både i herre- og dameklassen ble det løftet tunge vekter, vekter som aldri hadde vært løftet før.

Sammendrag fra Dag 4

Dette ble nok en imponerende dag for Norges stolte løftere. Vi hadde to utøvere i klassen opp til 120 kilo og to i klassen over 120 kilo. Tor Herman tok blant annet sølv i knebøy med 390 kilo noe som ga 4. plass totalt, mens Jørgen havnet på 5. plass i sammendraget og var 7,5 kilo bak.

I den tyngste klassen var det Hans Magne og Martin B. Rønning som skulle til pers. Dessverre skadet førstnevnte seg tidlig, og det ble derfor opp til Martin å vise seg fram. I knebøy hold det til 395 kilo og bronsemedalje, i favorittøvelsen benkpress ble det 332 og ny norsk rekord, noe som også sikret han en imponerende bronsemedalje totalt.

4

Sammendrag fra Dag 3

I klassen opp til 105 kilo var det Kristoffer og Stian som skulle forsvare Norges ære. Førstnevnte dro til med 265 kilo i benkpress, noe som ga sølv i øvelsen. Stian havnet like bak med sine 260. Stian var derimot tøff derifra og inn og endte med 960 kilo sammenlagt og ny nordisk rekord med 15 kilo. Kristoffer endte 20 kilo bak, på 940 kilo, i det som var en av de tøffeste klassene.

3

Sammendrag fra dag 2

Med to europamestere og 2 verdensrekorder, ble dette den store dagen sett med norske øyne. I 84 kiloklassen løftet Hille Arnesen til en flott bronsemedalje. I klassen over ble Hildeborg Hugdal ny europamester og satte også ny verdensrekord med 216 kilo i benkpress. Hun fikk også gull i knebøy og benkpress.

I klassen opp til 83 kilo fikk vi kanskje det som var den største prestasjonen av dem alle. Kjell Egil Bakkelund ble ikke bare europamester i styrkeløft, han oppnådde også 622 Wilkes poeng, noe som er det beste resultatet noensinne oppnådd av en norsk løfter. For øvrig ble det 335 kilo i knebøy (sølv), 258 i benkpress (ny verdensrekord og gull), samt 320 i markløft, noe som ga 913 kilo sammenlagt.

2

Sammendrag fra dag 1

Det ble også denne dagen en god dag for de norske utøverne med totalt 7 medaljer.

I klassen opp til 63 kilo gjorde Tutta comeback med 200 kilo i knebøy og sølv. Linda hadde ikke helt dagen, men løftet bra i knebøy og benkpress med 170 og 90 kilo. I markløft endte hun med 175 kilo og bronsemedalje. Totalt sett ga dette 5 plass til Linda og 6 plass til Tutta.

I klassen opp til 72 kilo sikret Hege seg bronseplass sammenlagt med imponerende 492,5 kilo, noe som er en beste-notering med 27,5 kilo. Veronica var litt mer uheldig, men endte med en 4. plass totalt. I klassen opp til 74 kilo satte Kim Raino tidlig standarden med 282,5 kilo i knebøy og ny personlig rekord. I benkpress ble det gull og en total på 755 kilo ga bronse sammenlagt.

1

Film fra EM i Tsjekkia

Stian Walgermo – video. Stian Jensen – Foto. Takk til begge og flott levert!

Referanser

  1. Styrkeløft.no – Oppsummering Dag 1 til 4 + bilder og video
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.