«Vi fremmer sunnere valg» – åpner 200 kvm godteriland

Norgesgruppen fremmet sunnhet og ernæring i årsmagasinet sitt for 2014, men nå åpner de en 200 kvm godteributikk.

smaagodt

Tidligere denne uken kunne man lese i VG at Norgesgruppen åpner 200 kvm godteriland i Ultrabutikken på Bryn senter i Oslo. Dette er stikk i strid med Helsedirektoratets råd om å begrense inntaket av tilsatt sukker.

Kynisk og dobbeltmoralsk?

I Norgesgruppens årsmagasin for 2014 leser man «Ja til sunnere valg» med store bokstaver. Et stort fokus på sunnhet og riktig ernæring, og man kan blant annet lese at årsambisjonene er som følge:

  • Mer frukt og grønt
  • Mer fisk
  • Mindre salt
  • Mindre sukker

Ja, der står det svart på hvit: Mindre sukker.

– Vår ambisjon er å være best på sunn mat. Derfor har vi vedtatt en konsernovergripende charlieandthechocolatefactoryernæringsstrategi basert på myndighetenes kostholdsråd, utttaler NorgesGruppens egen ernæringsfysiolog, Aina Lien, i Årsmagasinet 2014.

Dette stemmer jo overhodet ikke overens med å åpne et sukkergilde på 200 kvm midt i et kjøpesenter hvor målgruppen blir små barn.

Samme butikkjede skryter av sunnhet og større frukt og grønt-avdeling, og så presterer de i andre enden å få folk til å spise mer sukker.

 

Hva mener du om dette?

 

Kilder 

http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/diabetesforbundet-ultra-setter-kundenes-helse-paa-spill/a/23281383/

http://www.norgesgruppen.no/Global/Samfunnsansvar/Norgesgruppen__aarsmagasin_2014.pdf?epslanguage=no

http://bramat.no/kosthold/helse/1349-kynisk-grep-fra-norgesgruppen

 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.