;
;

Nøkkelhullmerket Grandiosa virker villedende på forbrukerne

Med nøkkelhullmerking av sunnere mat har myndighetene tatt grep. Men mange er forvirret.

nokkelhull2

Tanken med nøkkelhullmerket mat er god. Problemet er at mange opplever ordningen som forvirrende. Et godt eksempel er pizzaen. Som et sunnere alternativ har Grandiosa med biff og løk fått nøkkelhullmerket.

Dette kan lede forbrukerne til å tro to at denne pizzaen er et sunt alternativ til andre pizzatyper. Det mener ikke jeg.

La oss sammenligne Grandiosa med biff og løk med den tradisjonsrike pizzaen med skinke og ost. 

Type pizza: Biff og Løk (570g) Ost og skinke (585g)*
Kcal 1068 1271
Protein 63 71
Fett 39 43
Karbohydrat 143 148
– Kostfiber 15 14

*I tabellen er den originale Grandiosa-pizzaen justert, slik at den matcher mengden nøkkelhullmerket pizza (570g).

Den nøkkelhullmerkede grandiosaen inneholder altså 8 gram mer protein, 4 gram mer fett og 5 gram mer karbohydrat enn originalen. Den inneholder også 1 gram mer kostfiber. Forskjellene er derfor å regne som svært små.

Produktgruppesjef, Magnus Tollefsen, uttalte følgende i forbindelse med en test av pizzaen hos Klikk.no:

– Grandiosa kan være en naturlig del av et normalt kosthold og er et godt utgangspunkt for å gi kroppen riktig mengde energi.

Det er ingenting i veien med å unne seg pizza en gang i blant, men du burde ikke spise pizzaen fordi den har nøkkelhull og tro at du da gjør et mye sunnere valg.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.