Middagstips: Havrestekt laks med smaker av asia

Omega 3, vitamin B12, D og E, protein og fosfor er bare noen av de herlighetene som er i denne retten.

Havrestekt laks spinatsalat, posjert egg og smaker av asia-2 - CFLF (2)

INGREDIENSER (2 PORSJONER)

  • 3 cm ingefær, uten skall
  • 7 g chili, uten frø
  • 1 dl + 9 ss rapsolje
  • 350 g laks, uten skinn og ben
  • 80 g fennikel
  • 80 g gulrot
  • 80 g squash
  • 1 lime
  • salt og pepper
  • 1 ss maizenna maisstivelse
  • 3 egg
  • 6 ss havregryn, store
  • 0.5 dl eddik (7% klar)
  • ca 120 g salatmix (spinat, hjertesalat, ruccula)
  • 1 pt koriander, bare blad

FREMGANGSMÅTE

  1. Marinade til fisken: Kjør ingefær, chili og 1 dl olje i hurtighakker.
  2. Skjær laks i biter på 3 x 3 x 3 cm, legg i marinaden og la det trekke til seg de gode smakene natten over.
  3. Rå grønnsaksstrimler: Kutt fennikel, gulrot og squash i tynne strimler (kniv, mandolin eller ostehøvel og kniv).
  4. Sett 2 L vann på kok i en gryte.
  5. Limedressing: Bland sammen juice fra 1 lime med 4 ss olje og smak til med salt og pepper.
  6. Havrestekt laks: Sil vekk marinaden fra laksen. Sett deretter frem 3 skåler; skål 1 er for maizenna og 0.5 ts salt, skål 2 er for 1 egg (rørt sammen) og skål 3 er for havregryn. Vend laksebitene først i skål 1, så i skål 2 og tilslutt i skål 3. Stek i 5 ss olje på middels varme på hver side, til gjennomstekt.
  7. Posjert egg: Knekk 2 egg i hver sin kopp, pass på at plommen er hel. Når vannet fra punkt 4 har kokt opp, tilsettes eddik. Ta så det kokende vannet av platen og hell eggene i, forsiktig. La dem ligge i 3 – 5 minutter før du forsiktig tar dem ut med en hullsleiv.
  8. Salat: Riv salatbladene i mindre biter og bland med korianderblad.
  9. Servér havrestekt laks med rå grønnsaksstrimler, limedressing, posjert egg og salat.

Bon Apetit! 😀

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.