Middagspai med søtpotetbunn

Oppskrift på en spennande og utradisjonell paibunn med smak av søtpotet! Den er både grov, glutenfri, melkefri og veldig smakfull.

IMG_4023

Søtpotetbunn, 1 paiform
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g havremel, evt. anna meltype
Krydder

♦ Sett ovnen på 180 grader. Søtpoteta må først og fremst bakes, det kan man gjere i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, ca. 5-7 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid.
♦ Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder.
♦ Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteik bunnen i 15-20 minutter, i mellomtida kan du gjere klart fyllet.

1713031-11-1412190951629Paifyllet kan man naturligvis variere og kombinere på ulike måter. Kombinasjonen mellom søtpotetbunn og eggeblanding med kjøtt er veldig god, så det anbefalast. 

LES OGSÅ – Digge nachochips av søtpotet

Paifyll
6 egg
1,5-2 dl valgfri melk
150 g skinke
Grønnsaker – her brukte eg løk, sopp, paprika og ruccola
Krydder – eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chilliog kvitløk

♦ Kutt skinke i passelige biter og strø over paibunnen med litt grønnsaker. Visp sammen egg, melk og krydder, hell over bunnen og avslutt gjerne med litt grønt på toppen. Topp med ost etter halve steiketida om du vil det.
♦ Sett inn igjen i ovnen til eggeblandinga har satt seg, det tok meg ca. 35 minutter.

IMG_4029TIPS!
– Doble oppskrifta når du først er i gang, og lag to store paiformer. Den er hakket bedre dagen etterpå, perfekt i lunsjboksen!
– Fyll pailokket med kjøtt og grønnsaker før du avslutter med ost. Middagsrester passer perfekt!

IMG_4053Server gjerne paien med en frisk salat.

IMG_4060

Middagspai passer like godt til kvardag som helg, til store som små.
God middag! 😀

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.