Lykke kan ikke måles i kropp

Hvilke glede gir en viss kroppsfasong, om det det går på bekostning av generell livskvalitet?

IMG_3017

Foto: Oda Sofie Magnussen

Over er et bilde noen muligens ville skammet seg over om det var ens egen kropp. Men forhåpentligvis også noen som ikke ville skammet seg.

For meg handler ikke et slikt bilde lenger om skam eller tilfredsstillelse. Det handler om ulike kroppsfasonger formet på grunnlag av ulike sinn. Det handler om tanker og følelser som påvirkes av tidligere hendelser, erfaringer og livssituasjon som spiller inn på selvbilde, kropp, helse, mat, trening, prestasjon, familie, studier, karriere og ambisjoner. For å nevne noe.

Du ser seks bilder fra ulike faser knipset i et tidsrom der tanker påvirket følelser, som førte til flere ulike handlingsmønstre, og igjen, resulterte i seks ulike kroppsfasonger.

Kroppsfasong beskriver verken meg eller lykke, som jeg en gang trodde den gjorde. Mennesket har alltid fascinert meg, men jeg endte opp med et vrengt fokus der utseendet var noe som definerte hvilke verdi jeg hadde som person. Jeg datt inn i en boble der visualisering av lykke ble assosiert med den dagen min egen kropp ville ligne et ideal som fremmet det øyet kunne se; markerte muskler og en lav fettprosent. Tanken på hvorfor og hvordan dette ville påvirke livskvalitet basert på det mentale og en generell kroppsfunksjon, streifet meg ikke. Ikke før jeg faktisk selv fikk kjenne på det.

Etter å få oppleve en utsatt helse, stilte jeg meg endelig det avgjørende spørsmålet; «Jovisst betyr kropp noe, men burde ikke fokus rettes mot hvordan den fungerer, og ikke primært mot hvordan den ser ut?».

En kropp er det som bærer deg gjennom livet ditt dag inn og dag ut. Som etter min mening burde behandles og formes med en baktanke om hva som helhetlig sett gir deg energi, glede, tilfredshet og ønsket grad av utfordringer og utvikling. For hvilke glede gir en viss kroppsfasong, om det det går på bekostning av generell livskvalitet?

Vi har bare én, så ta vare på den. Om du så lever med litt fleskemage eller ei.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.