Oppskrift på deilig kylling phở

En vietnamesisk rett med kylling og risnudler som tar litt tid og svette, men det er absolutt verdt det!

Kylling phở-2 - CFLF

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 1.5 løk
  • 3 – 4 cm ingefær
  • 1 kg kyllingben (ca 2 skråg)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk hel kanel
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 stk hel kardemomme
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ss fishsauce
  • tilbehør*

Fremgangsmåte

  1. Sett ovn på 200 grader.
  2. Del løk og ingefær i mindre biter (behold skrellet på, men skjær vekk om det er urenheter som f. eks jord). Stek i ovn i 30 minutter.
  3. Del kyllingskrågene opp i mindre biter, ha i en gryte og fyll på vann til rett over benene. Gi dette et godt oppkok mens skum fjernes.
  4. Skru ned temperaturen til det småputrer. Tilsett løk og ingefær fra punkt 2 samt resten av ingrediensene – bortsett fra fishsauce.
  5. La det småputre i 2 timer, tilsett mer vann om nødvendig, slik at det dekker benene. Fjern også noe av fettet som flyter på toppen etterhvert.
  6. Sil kraften og ha det over i en ny gryte. Fjern fett, et lite tips her er å lage kraften dagen før og la det stå i kjøleskap, da vil det være veldig enkelt å se hva som er fett samt fjerne det enkelt.
  7. Det skal være 1 liter kraft  igjen (er det derimot mer: kok ned til det er 1 liter, er det for lite: tilsett vann).
  8. Rør i fishsauce.
  9. Sérver med kokte risnudler, revet kylling og tilbehør* etter eget ønske.

*Tilbehør kan velges selv etter smak og behag, som f. eks:

  • bønnespirer
  • koriander/thai basilikum
  • chili/jalapeño
  • vårløk
  • løk/sprøstekt løk
  • lime
  • diverse sauser som f. eks chilisaus eller soyasaus
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.