Kaffe kan redusere sannsynligheten for depresjon hos kvinner

Ifølge en prospektiv studie fra 2011 kan det tyde på at kvinner som drikker to eller flere kopper med kaffe per dag er bedre beskyttet mot depresjon.

coffee

Hvis du vil ha en veldig god grunn for å nyte en varm og god kopp kaffe, så kan Dr. Albert Ascherio og hans forskerteam fra USA kanskje gi deg en. Kvinner som drikker kaffe har visstnok 20 prosent mindre sannsynlig for å bli deprimerte (1).

Doktor Ascherio og hans medarbeidere fra Boston fulgte mer enn 50.000 friske amerikanske kvinner som ikke tidligere hadde hatt symptomer på depresjon i løpet av en ti-års periode. Forskerne fant en omvendt sammenheng mellom inntak av kaffe og risiko for depresjon. Dette gjaldt spesielt for de kvinnene som drakk to eller flere kopper per dag. Man fant ikke noen sammenheng for de som drakk koffeinfri kaffe.

Fordi undersøkelsen er en såkalt observasjonsstudie vet vi ikke for sikkert hva som førte til at kvinnene som drakk mest kaffe, hadde mindre sannsynlighet for å bli deprimerte. Det kan være at disse kvinnene også er de mest sosiale. Funnene er likevel interessante, og verdt å følge opp videre.

For å sitere forskerne selv:

Vi  har sannsynliggjort at kaffe med koffein reduserer risikoen for depresjon, men erkjenner likevel behovet for flere undersøkelser for å finne ut om det å drikke kaffe regelmessig faktisk reduserer risikoen for depresjon. 

LES OGSÅ – 7 gode grunner til å drikke kaffe

Referanser

  1. Michel Lucas. Coffee, caffeine, and risk of depression among women. Arch Intern Med. 2011. http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/171/17/1571
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.