Jacqueline ble nest best på Battle of the beast i England!

CrossFit’eren Jacqueline Dahlstrøm plasserte seg på pallen i helgens «Battle of the beasts».

jaq4

I helgen konkurrerte Jacqueline Dahlstrøm for første gang utenfor norges landegrenser, på «Battle of the beast» i England. Totalt dro hun i land en solid 2. plass!

LES OGSÅ – Kjæresteparet Jacqueline og Ole Morten gikk fra fitness til CrossFit

Konkurransen i helgen var din første i utlandet. Fortell litt om konkurransen.

Det stemmer, min første konkurranse utenfor norges grenser. Når det gjelder konkurransen var det først 4 økter alle deltakerne skulle igjennom. De 15 beste gikk videre til semifinale. Deretter var det ytterligere et kutt før finale hvorav 5 utøvere fikk æren av å kose seg litt ekstra ute på gulvet.

Lot meg stresse opp og fikk ikke vist hva jeg var god for i første økt, så dagen startet på en 15. plass overall. Derfra var det bare til å bite tenna sammen og jobbe seg sakte, men sikkert oppover igjen – noe jeg heldigvis klarte. Gjorde en del taktiske feil i siste økten som kostet mye unødvendig tid og energi, ellers er jeg overall godt fornøyd med helgas innsats.

Øktene, for (spesielt?) interesserte:

Økt 1 – Snatch ladder.

Startvekten for jentene var 30kg og økte med 5kg per løft. Vi hadde 40 sekunder på å gjøre et godkjent løft og 10 sekunder på å forflytte oss til neste stang.

Økt 2 – 3min AMRAP (as many reps as possible)

3-6-9-12 osv. med markløft og frontbøy på 45kg

jaq3

Foto: RX’d Photography

Direkte over til Økt 3: Chipper med 10min time cap.

30 sekunder handstand hold (stå på henda)

15 T2B (toes to bar)

60 DU (double unders, hoppetau)

15 T2B

30 pistol squats

15 T2B

60 DU

30 sek handstand hold

jaq6

Økt 4 – Grace med 6 burpees over bar EMOM

30 clean&jerk på tid med 6 burpees over bar hvert minutt. 40kg for jentene, 60kg for gutta.

Økt 5, semifinalen – 3 x 3minutter arbeid : 1 min hvile

5 altas stein over skuldra(50kg)

jaq1

Deretter:

2-4-6-8 osv. med kettlebell snatch og boxjump overs

Økt 7 – ”fantasyland”

21 thrusters med 30kg

21 pullups

15 thrusters med 40kg

15 C2B (chest to bar)

9 thrusters med 50kg

9 bar musclel ups

15 thrusters med 40kg

15 C2B (chest to bar)

21 thrusters med 30kg

21 pullups

jaq7

Hvilke forventninger hadde du til konkurransen?

Kvalifiseringen gikk veldig bra, så jeg visste at jeg burde ha en sjanse til å være med og fighte i toppen om alt klaffet.

En forholdsvis kraftig lungebetennelse slo meg derimot ut i to uker og gjorde at jeg ikke fikk den oppkjøringen jeg hadde planlagt/håpet på. Med kun to snaue uker på å hente seg inn OG prikke inn formen før konkurransen visste jeg derfor ikke helt hva jeg kunne forvente i helgen. Dette gjorde at jeg ankom arenaen med litt mer senkede skuldre enn hva jeg muligens ville hatt ellers. Målet var å fokusere på meg selv, ta en økt av gangen og ”kose” meg. Så lett, men likevel så vanskelig. Heldigvis gjør jeg stadig fremskritt der også.

Når det gjelder den faktiske formen viste det seg at den ikke var så alt for verst, heldigvis. Til vanlig er de lange, seige øktene min styrke. Dette var ikke tilfellet denne helgen. Utenom det fungerte kroppen bra.

Hvilke resultater fikk du denne helgen?

Økt 1: 15. Plass

Økt 2: 4. Plass

Økt 3: 6 plass

Økt 4: 2. Plass

Semifinalen: 2. Plass

Finalen: 2. Plass

Dette gjorde at jeg overall havnet på 2 plass. I crossfit handler det ikke nødvendigvis om å være kjempe god i en ting, men heller det å mestre mye. Du må selvfølgelig angripe hver økt for å vinne! Når alt kommer til alt er det derimot viktigst å holde seg i toppen, og ikke nødvendigvis PÅ toppen.

Personlig er jeg godt fornøyd med at jeg klarte å komme tilbake etter en forholdsvis ”tøff” start.

jaq5

Hvordan ser tiden ut framover? Noen flere konkurranseplaner?

Nå skal jeg først og fremst ta det litt med ro noen dager og la kroppen hente seg ordentlig inn. Deretter er det game on igjen med fokus på å gjøre svakhetene mine litt mindre svake.

Ellers tenkte jeg å gi kvalifiseringen til Xendurance European championships et forsøk. Kvaliken er allerede godt i gang og finalen finner sted i januar for de som klarer å kvalifisere seg. Det hadde helt klart vært artig med en visitt til London igjen på nyåret. Utenom det er det ingen konkurranseplaner med det første. Open er for meg, som for de fleste andre crossfittere, årets ”happening” og jeg ønsker å legge opp treningen og året slik at jeg presterer så godt jeg kan når den tid kommer.

jaq2

Foto: RX’d Photography

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.