Line Rossvoll – fra YouTube til NM-gull!

Vi har intervjuet vår moderator og ferske Norgesmester i vektløfting, Line Rosvoll (24).

line2

I helga vant vår kjære forummoderator Line Rossvoll Norgesmesterskapet i vektløfting -58 kg. Den 24 år gamle Tromsø-jenta har på under et år gått fra hobbyløfter til å bli en av Norges beste vektløftere i sin klasse.

Vi lot oss imponere og følte det var på plass med et intervju med den nybakte Norgesmesteren. 

Det begynte med YouTube

Fitnessbloggen: Hvem er Line Rossvoll?

Line: Jeg er ei 24 år gammel jente fra Tromsø. Hverdagene går stort sett med til studier, trening og grandiosaspising. Jeg begynte opprinnelig med styrkeløft, men utviklet også en stor interesse for olympisk vektløfting etterhvert. Jeg prøver nå å kombinere disse to idrettene så godt det lar seg gjøre.

Fitnessbloggen: Hvordan begynte du med vektløfting og hvor lenge har du trent?

Line: Mine første olympiske løft prøvde jeg for rundt ett års tid siden. Jeg hadde sett disse løftene på Internett og kom frem til at det så rimelig kult ut. Ante ikke hva jeg drev på med, men prøvde meg frem med noe som kanskje kunne ligne rykk og støt om man la godviljen til.

Jeg filmet en del av løftene og fikk gode tilbakemeldinger på nett. Siden det har jeg lagt til øvelsene i treningsprogrammet mitt når jeg følte for det. Jeg har altså ikke trent noe spesifikt vektløfterprogram før siste måneden før NM hvor jeg trente utelukkende olympiske løft.

Fitnessbloggen: Hvordan havnet du i Trondheim Atletklubb?

Line: Det er ingen vektløfterklubber i Tromsø, men for å konkurrere må man ha en klubb å løfte for. Siden jeg har bodd noen år i Trondheim og har svigerfamilie der, falt det naturlig å kontakte en klubb i en by jeg titt og ofte er innom.

Jeg kontaktet lederen for klubben, og jeg ble veldig godt mottatt. Jeg reiste ned til Trondheim i slutten av januar for å delta på mitt første stevne hvor jeg håpet på å kvalifisere meg til NM, og det gjorde jeg.

Norgesmester på første forsøk

line3

Fitnessbloggen: Du klarte og kvalifisere deg og deltok på NM som var første helga i Mars, hvordan gikk det?

Line: På stevnet i Trondheim i januar løftet jeg i -63 kg-klassen. Med en heller så dårlig teknikk løftet jeg på dette stevnet 45 kg i rykk og 62 kg i støt. Kvalifiserte meg da til NM med 15 kg over kravet.

Etter å ha studerte stevneprotokollene fra tidligere NM, fant jeg raskt ut at jeg måtte ned i -58 kg-klassen om jeg skulle ha noe sjanse på pallplassering på NM. Hele februar og ukene før NM var jeg på diett og hadde mine første fire uker i livet uten godteri. Treningen gikk likevel helt greit, og jeg klarte å beholde styrken min.

Da NM-dagen var kommet, veide jeg inn i -58 kg-klassen og var lettest i denne klassen av fem jenter – noe som skulle vise seg å være avgjørende for resultatet. Det ble en veldig jevn og spennende avslutning mellom vi tre som havnet på pallen. I rykk endte jeg opp med 45 kg. Hadde egentlig håpet på 48 kg, men jeg bommet på andreløftet mitt da jeg ikke klarte å konsentrere meg om teknikken.

I støt gikk det noe bedre. Endte der opp med 65 kg og tangering av min egen pers.

Totalt løftet jeg 110 kg. Det samme gjorde jenta som havnet på 2. plass. Men jeg veide knappe kiloet mindre enn henne, og vant derfor.

Vil vinne igjen

line1Fitnessbloggen: Nå som du er norgesmester, hvor går veien videre?

Line: Jeg har enda mye arbeid igjen med å forbedre teknikken min i løftene. Det neste året vil jeg fokusere på mye teknikktrening slik at jeg kan løfte enda bedre i NM til neste år. Jeg vil prøve å reise ned til Trondheim når jeg har muligheten for å få litt stevneerfaring, samt å få noen gode treningsøkter med kompetente folk som kan veilede meg. Forhåpentligvis kan jeg kalle meg norgesmester neste år også.

Fitnessbloggen: Har du noen tips å dele med andre som kunne tenke seg å prøve vektløfting?

Line: Det første folk bør gjøre, er å kontakte en vektløfterklubb. Olympiske løft er teknisk krevende, og vanskelig å mestre uten jevnlige tilbakemeldinger. Får man inn riktig teknikk fra starten av, slipper man å venne seg til mange uvaner som kan være vanskelig å legge fra seg.

Vi takker Line for tiden, og håper vi ser mer av henne både innenfor vektløfting og styrkeløft året og årene som kommer!

Følg den nybakte Norgesmesteren i vektløfting på forumet vårt.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.