Den «hemmelige» oppskriften til en fitnesskropp

Linn Cesilie Tovås var nest best av totalt 50 Bikini Fitness-jenter under Stavanger Open i 2013, og har vunnet flere konkurranser siden. Her deler hun hemmeligheten bak fitnesskroppen sin.

linn2

Jeg ble inspirert av Noras blogginnlegg her om dagen, og tenkte jeg skulle lage mitt eget innlegg og dele noen før- og etterbilder med dere. La meg introdusere dere for en litt annen versjon av den Linn dere kjenner til gjennom bloggen.

Jeg er 19 år gammel og har akkurat fullført et 3-årig løp på Studiespesialiserende linje ved Sandnessjøen videregående skole. Gym var langt fra favoritten, og det var faktisk slik at jeg ofte nesten gruet meg til gymtimene. De gangene jeg faktisk befinner meg på treningssenteret er det utelukkende ellipsemaskinen som står i fokus – og om jeg en enkelt gang skulle bevege meg inn i styrkeavdelingen har jeg ikke peiling på hva jeg holder på med.

Russetiden er akkurat over og som hos mange andre ble dette en tid som ble mye preget av alkohol og fest. I slutten av russetiden møter jeg Emil og vi blir et par like før vi begge reiser til Bali for å studere i 2009. Den første perioden av Balioppholdet fortsetter i samme bane som russetiden, og det blir en periode med mye frityrstekt mat og fest. Jenta som alltid har vært ‘naturlig tynn’ merker nesten ikke at vekta klatrer oppover, helt til hun halvveis inn i studieoppholdet på Bali merker at ting ikke lengre er slik de alltid har vært.

20120307-154428 DSCN26361

Balioppholdet kommer til en slutt, og det virkelige vendepunktet oppstår i det jeg reiser tilbake til Sandnessjøen. Jeg husker jeg står i gangen hjemme og skal kle på meg ei bukse jeg ikke har hatt med meg til Bali – buksa går såvidt over rumpa, men det er ikke snakk om at jeg skal klare å lukke knappen.

Jeg bestemmer meg for at nok for være nok, jeg er lei av å daffe rundt på treningssenteret uten merkbare resultater – og med mye selvstudie over internett og mye hjelp av Emil kommer jeg meg endelig i gang med et skikkelig opplegg. Jeg innser at når andre klarer å oppnå resultater av treningen sin, bør det være fullt mulig for meg å gjøre det samme. Jeg har bestemt meg for at jeg skal se resultater, jeg skal fortsette, jeg skal ikke gi meg etter 3 uker – og jeg er motivert til 1000. Og da var det egentlig gjort.

Jeg tok et valg, fant ut hva som fungerte, fikk en plan, fulgte planen – og fortsatte med å følge planen. Vanskeligere enn det er det faktisk ikke.

DSC_00761

DSC_0121
DSC_09261

Fra å være jenta som lurte på hvor lenge hun skulle holde ut på et treningsprogram, jenta som lurte på hvor lenge hun skulle klare å følge en plan, hun som holdt telling på hvor mange uker hun hadde “holdt ut”. Vell, jeg holder ikke telling lengre. 

Frem mot begge konkurransene mine har jeg fått hjelp av coachen min som har gitt meg en plan, et treningsopplegg og en kostholdsplan – og så har det vært opp til meg å følge den. Motivasjonen finner jeg i det at jeg vet at om jeg følger den 100%, så kommer resultatene.

IMG_1924 IMG_0779 IMG_1923

Det jeg prøver å fortelle dere er at det finnes ikke noe “hemmelig oppskrift”, det er ikke snakk om magi.

Oppskriften er rett og slett kontinuitet. Oppskriften er å finne ut hva som virkelig fungerer, og videre holde seg til det. Oppskriften er å klare og finne glede og kjærlighet i både trening og et sunt kosthold. Oppskriften er å innse at det er du, og kun du som er ansvarlig for dine egne valg og ditt eget liv. Oppskriften er å innse at om du virkelig vil, er det ingen andre enn deg selv som står i din egen vei.

Oppskriften er å innse at hvis jeg kan, så visst FAEN kan du.

IMG_1922 IMG_0168 IMG_1926 IMG_1928 IMG_2240

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.